Έφη Κουτσοβασίλη: «Με όραμα και δουλειά, θα δώσουμε τις λύσεις στο Ε.Ε.Α.»

Συνέντευξη της Έφης Π. Κουτσοβασίλη

«Θέλω ως επαγγελματίας να δώσω τη δική μου μάχη για ένα Επιμελητήριο που θα ηγείται και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τα μέλη του, αλλά και όλους τους εργαζόμενους σε αυτά», δηλώνει η Eφη Κουτσοβασίλη, Μεσίτης Ασφαλίσεων και Υποψήφια με την «Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών» του Νίκου Λεβετσοβίτη στο Επιμελητήριο της Αθήνας.

κα. Κουτσοβασίλη, βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία των εκλογών για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του Ε.Ε.Α. ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε, ως υποψήφια σύμβουλος, να απευθύνεται στα μέλη του ώστε να συμμετάσχουν σε αυτές;

Ως νέα υποψήφια σύμβουλος θα ήθελα να καλέσω τα μέλη του Επιμελητηρίου να δώσουν με τη συμμετοχή τους δύναμη στο ίδιο στο Ε.Ε.Α., καθώς η αντιμετώπιση που έχει ένας φορέας από την κυβέρνηση και τις άλλες κρατικές αρχές έχει πάντα σχέση με τη δύναμή του. Διαφορετικά αντιμετωπίζεται ένα μαζικό και ισχυρό Επιμελητήριο και διαφορετικά ένα μικρό και απαξιωμένο. Ισχυρό Επιμελητήριο σημαίνει δύναμη για τον επαγγελματία.

Υπηρετείτε εδώ και δεκαετίες, τον ασφαλιστικό κλάδο, ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή;

Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι τεράστιο. Συνοπτικά μόνο θα αναφέρω πως ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η κακή εφαρμογή του bancassurance, οι «μαύροι» κωδικοί, η υπερφορολόγηση, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, και η νέα ευρωπαϊκή οδηγία IDD, αποτελούν μερικά από τα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ο ασφαλιστικός κλάδος.

Το μέλλον των Μεσιτών ασφαλίσεων ποιο προβλέπεται πως θα είναι;

Εδώ τα πράγματα τα βλέπω αισιόδοξα, καθώς στους Mεσίτες ασφαλίσεων διαφαίνονται αισιόδοξες προοπτικές παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς και αυτό γιατί οι πελάτες αντιμετωπίζουν κινδύνους οι οποίοι αυξάνονται σε όλον τον κόσμο. Λόγω δε αυτής της πολυπλοκότητας η ανάγκη για συμβουλευτικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας συνεχώς αυξάνεται. Με βασικό προσανατολισμό το σεβασμό στον πελάτη, τη διαρκή βελτίωση και εξειδίκευση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την αυστηρή κάλυψη των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία ΙDD και τη ταχύτητα προσαρμογής στα δεδομένα της οικονομίας, οι Μεσίτες Ασφαλίσεων μπορούν να προσδοκούν στην ανάπτυξη του κλάδου τους.

Στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου ο συνδυασμός του κ. Νίκου Λεβετσοβίτη «Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών», με την οποία είστε υποψήφια διεκδικεί τη διοίκηση του Ε.Ε.Α. Τι θα αλλάξει εφόσον εκλεγεί ο συνδυασμός σας;

Θα βγει το Επιμελητήριο από την απαξίωση που έχει οδηγηθεί σήμερα και θα περάσει στα χέρια των ανθρώπων της δουλειάς, της δράσης και των λύσεων. Ο επαγγελματίας θα νιώθει ότι το έχει σύμμαχο κάτι που δεν ισχύει σήμερα. Θέλουμε ένα Επιμελητήριο πρωταγωνιστή που θα δίνει λύσεις, θα παρεμβαίνει, θα κινητοποιεί, θα αξιοποιεί, θα προωθεί καινοτόμες και θα στηρίζει τα μέλη του με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Κα Κουτσοβασίλη, για ποιους λόγους πήρατε την απόφαση να διεκδικήσετε για πρώτη φορά την ψήφο των μελών του Ε.Ε.Α.

Πήρα αυτή την απόφαση γιατί πιστεύω στους ανθρώπους της δουλειάς. Και εγώ είμαι άνθρωπος της δουλειάς και μάλιστα της σκληρής. Είναι ώρα να βγούμε μπροστά και να δώσουμε λύσεις με όπλο τις γνώσεις μας, τις εμπειρίες μας και το όραμα μας. Θέλω ως επαγγελματίας να δώσω τη δική μου μάχη για ένα Επιμελητήριο που θα ηγείται και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τα μέλη του, αλλά και όλους τους εργαζόμενους σε αυτά, που είναι χιλιάδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*