Zurich κτίριο

Αυξήσεις τιμών στα ασφάλιστρα “βλέπει” (και) η Zurich Insurance

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο διευθύνων σύμβουλος της Zurich Insurance, Mario Greco, προστέθηκε στη χορεία των κορυφαίων στελεχών της (αντ)ασφαλιστικής βιομηχανίας που προβλέπουν αυξήσεις (αντ)ασφαλίστρων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στο απόηχο των πρόσφατων μεγάλων φυσικών καταστροφών.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο επενδυτικής ημερίδας του ασφαλιστικού ομίλου στο Λονδίνο, ο κ. Greco επιβεβαίωσε επίσης τους χρηματοοικονομικούς στόχους της Zurich Insurance για την περίοδο 2017-2019, υπογραμμίζοντας ότι η αναμενόμενη βελτίωση στις τάσεις τιμολόγησης μετά τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές (σ.σ. οι τυφώνες Harvey, Irma, Maria, ο σεισμός στο Μεξικό, οι φωτιές στην Καλιφόρνια κλπ.)  θα ενισχύσει την ικανότητα της εταιρείας να επιτύχει τους  στόχους της.

Η πέμπτη μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης υπογράμμισε ότι η βελτίωση των αποδόσεων στις βασικές της μονάδες, σε συνδυασμό με την παραγωγή ρευστού και τον εύρωστο ισολογισμό δημιουργούν καλές συνθήκες για αύξηση της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων σε βάθος χρόνου.  Ο Ιταλός μάνατζερ που πήρε μεταγραφή πέρυσι από την Generali με εντολή να δρομολογήσει την αναδιάρθρωση της Zurich Insurance έχει δεσμευθεί να καταστήσει τον ελβετικό όμιλο πιο απλό και πιο αποδοτικό.

Ο στόχος για την μείωση των εξόδων αναθεωρήθηκε πρόσφατα ανοδικά στο 1,5 δισ. δολάρια έως το 2019, ενώ ο “πήχης” για τον δείκτη απόδοσης ιδιών κεφαλαίων τέθηκε σε πάνω από 12% των λειτουργικών κερδών μετά φόρων. Η Zurich ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε τροχιά να επιτύχει περικοπές δαπανών της τάξης των 700 εκατ. δολαρίων έως το τέλος του έτους, υπογραμμίζοντας ότι οι βελτιωμένες επιδοσεις στην ανάληψη νέων κινδύνων και στην αντασφάλιση έχουν περιορίσει την μεταβλητότητα των κερδών και τις παρενέργειες από τις φυσικές καταστροφές στα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας.

H Zurich σημείωσε επίσης ότι είναι επικεντρωμένη στην χορήγηση ελκυστικού και συνεχώς αυξανόμενου μερίσματος. Οι στόχοι για το 2017-2019 προβλέπουν την διατήρηση μερίσματος τουλάχιστον 17 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, ενώ υπάρχει στόχευση για διανομή του 75% των καθαρών κερδών καθώς θα αυξάνεται η “δεξαμενή” των κερδών.

“Παρά τις δύσκολες συνθήκες στις αγορές, συνεχίσαμε να αναπτύσσουμε τις δραστηριότητές μας, να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας και να αναβαθμίζουμε την εξυπηρέτηση των πελατών μας”, τόνισε ο κ. Greco. “Αυτό το επιτυχημένο μοτίβο ενισχύει την πεποίθησή μας ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας και θα αυξήσουμε τις αποδόσεις για τους μετόχους μας”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*