Matrix Brokers: Αύξηση 14% στις προαιρετικές ασφαλίσεις

Με οργανική ανάπτυξη 18% και κύκλο εργασιών ύψους €8,3 εκατ., έκλεισε το εννεάμηνο του 2017 για την MATRIX Broker at Lloyd’s, περίοδο κατά την οποία πρωταγωνιστική θέση είχε ο προαιρετικός κλάδος, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 14%. Παράλληλα επιτεύχθηκε σημαντική εκλογίκευση των λειτουργικών εξόδων κατά 3%.

Στην διάρκεια του εννεαμήνου, όλες οι επενδυτικές πρωτοβουλίες της MATRIX Brokers, σε διαφορετικές χώρες και αγορές, εμφανίζουν αξιοσημείωτη και δυναμική αναπτυξιακή πορεία, γεγονός που προοιωνίζεται περαιτέρω την εντατικοποίηση της δραστηριότητας και την διεύρυνση της κερδοφορίας του Ομίλου, με τον κύκλο εργασιών να αγγίζει τα €11,8 εκατ. Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι τα τέλη του 2017, η οργανική ανάπτυξη του Ομίλου αναμένεται να φθάσει στο 12%.

Σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της MATRIX Brokers θα διαδραματίσουν οι εργασίες του Ναυτιλιακού Τμήματος (Matrix Marine Division), που κινείται συνεχώς με ανοδικούς ρυθμούς τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και σε επίπεδο μεικτών πωλήσεων. Παράλληλα, η Matrix South Africa έχει ήδη αποσβέσει την αρχική της επένδυση και αναμένεται να αποδώσει κέρδη μέσα στο 2018. Σε αναπτυξιακή και κερδοφόρο πορεία βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και η Matrix Τουρκίας, με κύκλο εργασιών που για το 2017 θα ξεπεράσει τις €600.000.

Παρά την εντεινόμενη στρατηγική επέκτασης των εργασιών, ο Όμιλος ΜΑΤRIX διατηρεί την ισχυρή του θέση από πλευράς Ιδίων Κεφαλαίων, πάντα με μηδενικό δανεισμό και έχοντας λάβει όλα τα πιστοποιητικά τακτικού και φορολογικού ελέγχου.

Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της πλάνου, η Matrix Brokers at Lloyd’s προχώρησε σε συνέργεια στρατηγικής σημασίας με την AFL Insurance Brokers, με στόχο να ενδυναμώσει περαιτέρω την παρουσία της στην αγορά του Λονδίνου. Η συνεργασία με την AFL θα αποτελέσει μια ισχυρή βάση, αφού θα αξιοποιηθούν στο έπακρο, τόσο η εμπειρία, όσο και οι επαφές των δύο οργανισμών, επιτυγχάνοντας συγχρόνως και σημαντικές οικονομίες κλίμακας. Η συμφωνία αφορά σε συγκεκριμένο κομμάτι της μεσιτικής δραστηριότητας των δύο εταιριών, που θα συνεχίσουν να διατηρούν την αυτονομία τους. Στο πλαίσιο αυτό, τόσο η Matrix UK, όσο και η Matrix Μarine Division συνεχίζουν απερίσπαστα την λειτουργία τους.

Έχοντας πάντα ως στόχο την προσέλκυση αξιόλογων στελεχών, η ΜΑΤRIX Brokers ενίσχυσε το ανθρώπινο δυναμικό της με τον τον κ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, ο οποίος και ανέλαβε καθήκοντα Εμπορικού Διευθυντή (Commercial Director). Ο κ. Αντωνόπουλος διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία στον ασφαλιστικό & αντασφαλιστικό κλάδο και έχει εργαστεί στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Ο κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO της ΜΑTRIX Broker at Lloyd’s, δήλωσε σχετικά: «Τα οικονομικά μας αποτελέσματα σε συνδυασμό με τις πρόσφατες συνέργειες και συνεργασίες, αποτελούν την καλύτερη απόδειξη, όχι μόνο για την διαρκή αναπτυξιακή μας πορεία, αλλά και για την επιλογή μας να επενδύσουμε και να δραστηριοποιηθούμε σε στοχευμένες και ειδικές αγορές. Η εμπειρία μας, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία, το ευρύ δίκτυο εξειδικευμένων στελεχών μας και τα ισχυρά οικονομικά μας μεγέθη, αποτελούν για εμάς καθοριστικούς παράγοντες, που μας επιτρέπουν να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προκλήσεις των καιρών και στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών μας.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*