Δ. Μαζαράκης: Oι 5 κινήσεις της ΕΑΕΕ για την επόμενη χρονιά

Του Νίκου Σακελλαρίου

Στις κινήσεις της ΕΑΕΕ που θα έχουν ως στόχο την εξέλιξη και βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά και τον εκσυγχρονισμό των δομών της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς εστιάστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Μαζαράκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με αφορμή την παρουσίαση της έρευνας της MRB.

O κ. Μαζαράκης τόνισε ότι η ΕΑΕΕ προχωρεί σε 5 κινήσεις-δράσεις προκειμένου αυτές να βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό της αγοράς, στη βελτίωση των υπηρεσιών, στην ικανοποίηση των πελατών και στην ενίσχυση της εικόνας της στην κοινωνία. Η πρώτη κίνηση αφορά την έναρξη του Ενιαίου Μητρώου Ασφαλιστών στις αρχές του 2018 – «Μια κίνηση που θα βοηθήσει να δούμε το ακριβές μέγεθος της αγοράς και των επαγγελματιών της», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης. Η δεύτερη κίνηση αφορά τις επαφές και την τακτική επικοινωνία που έχει καθιερώσει η ΕΑΕΕ με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ώστε να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις με τους καταναλωτές.

Η 3η κίνηση είναι η δημιουργία δεικτών κόστους υπηρεσιών υγείας -«Μέχρι το τέλος 2018 θα έχουμε τα πρώτα στοιχεία, δήλωσε ο κ. Μαζαράκης-, ενώ η 4η κίνηση θα είναι η διεύρυνση του θεσμού φιλικού διακανονισμού αυτοκινήτου με την ένταξη και των ΕΠΥ αλλά και εταιρειών που δεν συμμετέχουν. Επίσης θα περιληφθούν και συνεργασίες με τις εταιρείες οδικής βοήθειας προκειμένου να καθοριστούν οι ελάχιστες προδιαγραφές και οι καλύψεις που προσφέρουν. Ιδιαίτερη σημασία, τέλος, έχει η δημιουργία της μεσολάβησης (ΟΠΕΜΕΔ) για την επίλυση διαφορών προκειμένου να εξοικονομείται χρόνος και να μειώνονται οι τριβές.