Εθελοντική αιμοδοσία στην Καλαμάτα από την Εθνική Ασφαλιστική και την Affidea

H Εθνική Ασφαλιστική και η Affidea Eυρωιατρική, με αφορμή την Ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης, οργανώνουν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, από τις 09:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, στo γραφείο ασφαλίσεων του Θ. Διαμαντόπουλου στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ με μήνυμα “Ζήσε την εμπειρία της προσφοράς”.

Την εκδήλωση οργανώνει η Εθνική Ασφαλιστική σε συνεργασία με τον Όμιλο διαγνωστικών εργαστηρίων Affidea Ευρωιατρική, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Πωλήσεων Θεόδωρου Διαμαντόπουλου, με την υποστήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ο υπεύθυνος της πρωτοβουλίας, κος Θεόδωρος Διαμαντόπουλος, Διευθυντής Γραφείου Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής τόνισε ότι «Όλοι γνωρίζουμε ότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται, αλλά και ούτε μπορεί να αντικατασταθεί από κάτι άλλο, παρά μόνο μπορεί να προσφερθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σε μία χώρα στην οποία οι ανάγκες σε αίμα είναι τεράστιες, η εθελοντική αιμοδοσία αποκτά ουσιαστικό νόημα για την κοινωνία. Είμαστε η δεύτερη χώρα σε ανάγκες μετά τη Δανία, εξαιτίας των πολλών τροχαίων ατυχημάτων και των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων. Η εθελοντική προσφορά αποτελεί κύριο άξονα της κουλτούρας της Εθνικής Ασφαλιστικής και ως εκ τούτου η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος για την κάλυψη των αναγκών της χώρας από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα πιστεύουμε ότι είναι υπόθεση όλων μας».

Η Διευθύντρια Ασφαλιστικών Εταιρειών & Δικτύου Affidea, κα Μαρουσώ Τρέσσου, δήλωσε «Η αιμοδοσία είναι η ύψιστη πράξη αλτρουισμού και προσφοράς, που γεμίζει με ηθική ικανοποίηση και υπερηφάνεια τον αιμοδότη, για τις ζωές που θα σώσει με το δικό του αίμα και τα παράγωγά του. Πιστεύουμε ότι είναι υποχρέωση όλων μας να συνεισφέρουμε στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Αυτή είναι μια από τις αξίες της Affidea Ευρωιατρική  που υπογραμμίζει την ευθύνη που αισθανόμαστε απέναντι στην κοινωνία. Καλούμε όλους τους πολίτες της Καλαμάτας να προσφέρουν αίμα, γιατί αυτή η πράξη δηλώνει πολιτισμό και κοινωνική αλληλεγγύη. Απάντηση στην κρίση και τον ανθρώπινο πόνο μπορεί να αποτελεί μόνο η αλληλεγγύη. Ας βοηθήσουμε όλοι ο ένας τον άλλο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*