Τα 4 πολύ ισχυρά χαρτιά της Ευρωπαϊκής Πίστης είναι…

Με μία πανηγυρική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με έκδηλο τον ενθουσιασμό ανάμεσα σε περισσότερους από 1.400 Συνεργάτες και Προσωπικό Εσωτερικών Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου ο εορτασμός της συμπλήρωσης 40 ετών από τη δημιουργία της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη.

Το Συνέδριο, με μήνυμα «Το Όνειρο. Από το χθες μέχρι το άπειρο», είχε έντονο εορταστικό χαρακτήρα και παλμό. Κατά τη διάρκειά του, παρουσιάστηκε πλούσιο ιστορικό υλικό από το αρχείο της Εταιρίας με παράλληλη αναδρομή από την Ίδρυση της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη έως σήμερα, σε συνδυασμό με Ελληνικά και Παγκόσμια γεγονότα.

Την ξενάγηση στο μαγικό ταξίδι των 4 δεκαετιών, ανέλαβαν οι παρουσιαστές της εκδήλωσης, οι δημοσιογράφοι και εκδότες Μαρίνα Δρακάτου και Δημήτρης Ρουχωτάς, οι οποίοι ξεδίπλωσαν την ιστορική αυτή αναδρομή από το χθες μέχρι το σήμερα με ευρηματικούς διαλόγους, θεατρική ατμόσφαιρα και αναφορά σε σημαντικούς σταθμούς στο πέρασμα των δεκαετιών. Σταθμούς που καθιέρωσαν την Ευρωπαϊκή Πίστη ως έναν από τους πλέον αξιόπιστους ασφαλιστικούς φορείς στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό μουσικό θέαμα, πλήρως εναρμονισμένο με την Εθνική Λυρική Σκηνή: Ένας τενόρος και μια σοπράνο, συνοδευόμενοι από μια δωδεκαμελή ορχήστρα, ερμήνευσαν live στη σκηνή το «Libiamo ne’ lieti calici» – «Ας πιούμε από γιορτινά ποτήρια» υψώνοντας δύο ποτήρια σαμπάνιας ευχόμενοι Χρόνια Πολλά στους 1.400 παρευρισκόμενους, οι οποίοι χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι για περισσότερα από δυο λεπτά, δίνοντας σαφές στίγμα για το πανηγυρικό κλίμα που θα ακολουθούσε.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Διευθυντής Marketing και Υποστήριξης Δικτύου Πωλήσεων κ. Γιώργος Γκοτζαγεώργης και κηρύσσοντας επίσημα την έναρξη της επετειακής αυτής εκδήλωσης, κάλεσε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Σταύρο Λεκκάκο για ένα σύντομο χαιρετισμό.

Ο κ. Λεκκάκος, στον σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Το Όνειρο που έγινε πραγματικότητα δεν είναι τυχαίο, γιατί προήλθε από την καρδιά και γιατί δημιουργήθηκε από μία δυνατή ομάδα γεμάτη αποφασιστικότητα και δυναμισμό. Οι Εργαζόμενοι και οι Συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Πίστης δημιούργησαν έναν Όμιλο που χαρακτηρίζεται από αντοχή, συνέπεια, πάθος, αγάπη και αφοσίωση, επειδή πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται πάντα άνθρωποι».
Ο κ. Λεκκάκος αναφέρθηκε στην θετική πορεία που ακολουθεί η Εταιρία, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην Ελληνική Οικονομία. Η Ευρωπαϊκή Πίστη, δήλωσε, έχει σπουδαία Διοίκηση, ισχυρή πελατειακή βάση, κουλτούρα και εκπαίδευση.

Στη συνέχεια, ο κ. Στέφανος Βερζοβίτης, Μέλος Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, αναφερόμενος στα μεγέθη της Εταιρίας, τόνισε ότι το 1977 «Δεν είχαμε γνώσεις, εμπειρία, κεφάλαια, αλλά είχαμε χρηστή διαχείριση, συνέπεια, φιλεργατικότητα και εντιμότητα. Σήμερα η Εταιρία έχει κύκλο εργασιών 200 εκατ. ευρώ, σχεδόν 600.000 ασφαλιστήρια, 400 εκατ. ευρώ ενεργητικό και 300 εκατ. αποθέματα (Α rating). Η καθαρή θέση της είναι 100 εκατ. ευρώ και έχει μηδενικό δανεισμό και ληξιπρόθεσμες οφειλές». Ο κ. Βερζοβίτης αναφέρθηκε στο ότι σήμερα η Εταιρία είναι 6η σε παραγωγή ασφαλίστρων, 5η σε προ φόρων κέρδη, 4η σε αριθμό προσωπικού και 3η σε προμήθειες προς το Δίκτυο Πωλήσεων.

Την παρουσίαση του κ. Βερζοβίτη, ακολούθησαν οι βραβεύσεις πολυετίας των ανθρώπων της από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο. Η κα. Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, 40 χρόνια με την Εταιρία, ο κ. Γιάννης Γρίβας 38 χρόνια με την Εταιρία, η κα. Αγαθή Ανάγνου 36 χρόνια, η κα. Εύα Λαμπρινούδη 33 χρόνια με την Εταιρία και ο κ. Χριστόφορος Πούλιος, από το 1985 στην Εταιρία, βραβεύθηκαν σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα.

Συνεχίζοντας την αναδρομή στο παρελθόν, οι παρουσιαστές αναφέρθηκαν στη κατακόρυφη αύξηση των μεγεθών της Εταιρίας ήδη από τα πρώτα χρόνια σύστασής της. Αναφέρθηκαν επίσης και στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των συνεργατών της, δημιουργώντας τη διαφορά στις προοπτικές εξέλιξης, στις συνθήκες εργασιακής ασφάλειας και στις ξεχωριστές αμοιβές και κάλεσαν την κα. Βασιλική Ρούσση, Εμπορική Διευθύντρια, να παρουσιάσει με αδιάσειστα στοιχεία τη διαφορά αυτή.

Η κα Ρούσση αναφέρθηκε στο Δίκτυο Πωλήσεων, τη σταθερή δύναμη της Ευρωπαϊκής Πίστης όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στη σταθερή πολιτική της Εταιρίας, από την ίδρυσή της έως και σήμερα, να επιλέξει τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή ως μοναδικό μοχλό ανάπτυξης των ασφαλιστικών εργασιών της, εισπράττοντας ένα θερμό χειροκρότημα από την κατάμεστη Εθνική Λυρική Σκηνή. Οι 5.500 Συνεργάτες της Εταιρίας, αναφέρθηκε, είναι η έμπρακτη απόδειξη εμπιστοσύνης προς την Ευρωπαϊκή Πίστη, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί στην προστασία του εισοδήματος των Συνεργατών της, των προϊόντων προς τους πελάτες, αλλά και του ανθρώπινου περιβάλλοντος εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, όλοι οι Διευθυντές Πωλήσεων της Εταιρίας, ανέπτυξαν μέσα από μονόλεπτα video τα βασικά συστατικά επιτυχίας της Ευρωπαϊκής Πίστης: Πληρότητα παρεχόμενων υπηρεσιών, Πρωτοπορία, Πραγματικά ανώνυμη εταιρία, Εθνικότητα, Φερεγγυότητα και Αξιοπιστία, Σταθερή Διοίκηση, Παρεχόμενο service, Αρχές.

Ακολούθησε η ομιλία του Διευθυντή Marketing & Υποστήριξης Δικτύου Πωλήσεων, κ. Γιώργου Γκοτζαγεώργη. Ο κ. Γκοτζαγεώργης αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Πίστη και στο συστατικό από το οποίο δημιουργήθηκε: Από ανθρώπους για ανθρώπους. Η Ευρωπαϊκή Πίστη, τόνισε, έχει κάνει πλέον ξεκάθαρη τη θέση και την πρόθεσή της. Να δημιουργήσει μια κοινωνία ευχαριστημένων ανθρώπων, να προσφέρει κοινωνικό έργο, να συνθέσει έναν μοναδικό και ισχυρό οικονομικά, πνευματικά και συναισθηματικά οργανισμό, μετουσιώνοντας το Ωραίο, το Μεγάλο και το Αληθινό σε χορηγίες, κοινωνικές δράσεις και υποτροφίες.
Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκαν καταχειροκροτούμενοι, οι 10 νεοεισαχθέντες φοιτητές που κατάφεραν να περάσουν πρώτοι στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και οι οποίοι θα λάβουν από την Ευρωπαϊκή Πίστη υποτροφίες συνολικού ύψους 15.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Γκοτζαγεώργης, κάλεσε στο βήμα τον Καθηγητή Χρηματοοικονομικής, Αντιπρύτανη Οικονομικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, κ. Νίκο Μυλωνά, ο οποίος όχι μόνο αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη, αλλά ανακοίνωσε και τη δημιουργία ενός μοναδικού προγράμματος ασφαλιστικών σπουδών, διάρκειας 150 ωρών, αποκλειστικά για τα Στελέχη Πωλήσεων της Εταιρίας, με τίτλο «Executive Sales Insurance Program». Στόχος των δύο φορέων, όπως ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, είναι η αναβάθμιση του επαγγέλματος για το σύνολο της αγοράς, λαμβάνοντας ένα θερμό χειροκρότημα.

Το δεύτερο μέρος της εορταστικής εκδήλωσης, έφερε τους παρευρισκόμενους πιο κοντά στο σήμερα, καθώς οι δύο παρουσιαστές αναφέρθηκαν στα γεγονότα της δεκαετίας 2007 -2016. Μιας δεκαετίας που βρίσκει την Ευρωπαϊκή Πίστη ολοένα και πιο ισχυρή, με καταγραφή σημαντικής κερδοφορίας, αυξητικής από έτος σε έτος, παρά την κρίση που έχει ήδη ξεσπάσει και διαρκεί έως και σήμερα.

Οι παρουσιαστές πριν καλέσουν στο βήμα τον Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Γενικό Διευθυντή Χαρτοφυλακίου κ. Νίκο Χαλκιόπουλο, επεφύλαξαν μια έκπληξη στους παρευρισκόμενους.
Κάλεσαν στη σκηνή τον κ. Γιάννη Οικονομίδη, Διευθυντή Πιστοποίησης της TUV Hellas, για να παραδώσει στον κ. Στέφανο Βερζοβίτη ακόμη μια διάκριση: Το πιστοποιητικό ISO 27001 ως απόδειξη ασφαλούς διαχείρισης της Τεχνολογίας Πληροφοριών, των Τεχνικών Ασφαλείας και των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών που εφαρμόζει η Εταιρία, εισπράττοντας ένα θερμό χειροκρότημα.

Στη συνέχεια ο κ. Χαλκιόπουλος, αναφέρθηκε στο μέλλον της Ασφαλιστικής Αγοράς, στις τεχνολογικές εξελίξεις, στις απαιτήσεις του νέου κανονιστικού Πλαισίου «Φερεγγυότητα ΙΙ» αλλά και στις ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας η οποία στέφεται προς την Ιδιωτική Ασφάλιση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το μέλλον χρειάζεται την Ασφάλεια του Ομίλου Ευρωπαϊκή Πίστη.
Ο κ. Χαλκιόπουλος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι την ασφάλεια του μέλλοντος της εγγυάται η Ιδιωτική Ασφάλιση και έκανε ειδική μνεία στον σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει το ανθρώπινο δυναμικό στο μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς.

Κορυφώνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, οι παρουσιαστές κάλεσαν στη σκηνή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο. Τον οραματιστή, τον ηγέτη, που έχοντας σταθερό προσανατολισμό και με εφόδιο την εμπειρία των 40 χρόνων και διατηρώντας ένα απαράλλαχτο νεανικό σφρίγος, μπορεί να παρασύρει την Ευρωπαϊκή Πίστη σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Στο άκουσμα του ονόματος του κ. Γεωργακόπουλου και μέχρι τη στιγμή που ο ίδιος ανέβηκε στη σκηνή, το κοινό της κατάμεστης Εθνικής Λυρικής Σκηνής καταχειροκροτούσε με εμφανή τη συγκίνηση.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Σε αυτήν την Εταιρία δεν θα αφήσουμε ποτέ τις αναμνήσεις μας να είναι καλύτερες από τα όνειρά μας. Είναι πιο δημιουργικό να γιορτάσουμε σήμερα την πρώτη ημέρα των επόμενων 40 χρόνων, παρά των 40 ετών που πέρασαν». Ο κ. Γεωργακόπουλος, έκανε ειδική αναφορά στο «Όνειρο» της Εταιρίας παρουσίασε τους στόχους της, καθώς και τον τρόπο, τον χρόνο και τα μέσα επίτευξής τους.

Μετά το τέλος του συνεδρίου η γιορτή συνεχίστηκε με μία μεγάλη γιορτή. Μια μεγάλη συναυλία στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και την Ήβη Αδάμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*