Swiss Re: Ξεκινά σήμερα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών CHF 1δισ.

της Ελενας Ερμείδου

Ζημιές ύψους 468 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε χτες 2 Νοεμβρίου 2017 η Swiss Re στο 9μηνο του 2017 έναντι καθαρών κερδών 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016 λόγω των εκτιμώμενων αξιώσεων από την έκθεση της στους τυφώνες Harvey, Irma, Maria, και τους σεισμούς στο Μεξικό.

Σημαντικές ήταν οι επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών στα οικονομικά αποτελέσματα των P&C Re και Corporate Solution, με την P&C Re να ανακοινώνει καθαρές ζημιές 762 εκατομμυρίων. Στο αντίποδα η L&H Re, η οποία εμφάνισε ισχυρές επιδόσεις ρευστότητας.

Παρά ταύτα, η Swiss Re διατηρεί πολύ ισχυρή οικονομική θέση και χρηματοοικονομική ευελιξία και από σήμερα 3 Νοεμβρίου 2017 ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 1 δισεκατομμυρίου Ελβετικών Φράγκων.

Αποτελέσματα σε επίπεδο Ομίλου

Η Swiss Re σε επίπεδο ομίλου προβλέπει ότι οι απαιτήσεις από φυσικές καταστροφές για το πρώτο 9μηνο 2017 θα φτάσουν περί τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια με τα 3 δισεκατομμύρια να βαρύνουν την P&C Re και το 1 δισεκατομμύριο την Corporate Solutions.

Πτώση -1,9% εμφάνισαν οι  αποδόσεις των ίδιων κεφαλαίων, αντιθέτως ισχυρές ήταν ετησιοποιημένες αποδόσεις επί των επενδύσεων στο 3,5% καθώς και αποδόσεις σταθερού εισοδήματος στο 2.9%.

Τα μεικτά ασφάλιστρα σημείωσαν πτώση 5,1% στα  26,7 δισεκ. λόγω του ότι  η Swiss Re εφάρμοσε κανόνες αυστηρού underwriting προκειμένου να προσαρμοστεί στις προκλήσεις της αγοράς . Υπό σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες η πτώση ήταν στο 4,2%.

P&C Re: «Χτυπήθηκε» από τις φυσικές καταστροφές

Συνδυασμένες απαιτήσεις 3 δισεκατομμυρίων. δολαρίων αναμένει η P&C Re με τις  ζημιές το πρώτο 9μηνο να φτάνουν τα 652 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ετησιοποιημένες αποδόσεις των ίδιων κεφαλαίων, πτωτικά,  στο -7,5%. Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα ξεπέρασε το 100% και αυξήθηκε στο 114,1%. Όπως αναφέρει η Swiss Re ο αντίκτυπος των φυσικών καταστροφών ήταν άνω των αναμενόμενου.

Τα μεικτά ασφάλιστρα κατέγραψα πτώση 12,6% στα 13,4 δισεκατομμύρια λόγω της πολιτικής του underwriting,

L&H Re: Ισχυρές επιδόσεις

Το καλό underwriting και οι αποδόσεις των επενδύσεων οδήγησαν την L&H Re να γράψει  καθαρά κέρδη 741 εκατ. δολαρίων.

Οι ετησιοποιημένες αποδόσεις των ίδιων κεφαλαίων στο 14,3%. Οι αποδόσεις σταθερού εισοδήματος, ελαφρά πτωτικές, στο 3,3% έναντι  3,4% το το 2016.

Τα μεικτά ασφάλιστρα αυξήθηκαν 1,4% στα  9,7 δισεκατομμύρια. κυρίως λόγω των νέων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και την Ασία.

Corporate Solutions: Ζημιές λόγω έκθεσης της στις περιοχές των ΗΠΑ

Η Corporate Solutions ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 762 εκατομμυρίων, λόγω των καταστροφών που συνέβησαν στις ΗΠΑ, Καραϊβική και Μεξικό όπου η εταιρεία έχει μεγάλη έκθεση. Η Corporate Solutions αναμένει ζημιές ύψους 975 εκατομμυρίων από αυτές τις περιοχές.

Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα στο 142,6% και οι ετησιοποιημένες αποδόσεις ίδιων κεφαλαίων στο -56.0%. Τα μεικτά ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 1,9% στα 2,9 δισεκατομμύρια.

Life Capital: Εκλεισε το 9μηνο με ισχυρή ρευστότητα

Στο 9μηνο παρήγαγε ρευστότητα 789 εκατομμυρίων Τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 152 εκατομμύρια Οι αποδόσεις επί των επενδύσεων στο 2,9% με τα  μεικτά ασφάλιστρα στο + 5,5% στο  1,2 δισεκατομμύριο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*