kaspersy lab, logo, laptop, hands, keyboard, hacker

Συνεργασία Kaspersky Lab και Marsh για τις cyber ασφαλίσεις

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

H ρωσική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab και η πολυεθνική εταιρεία μεσιτών ασφαλίσεων και διαχείρισης κινδύνου Marsh υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την παροχή προστασίας από cyber επιθέσεις σε βιομηχανικούς ομίλους.

Όπως έγινε γνωστό, οι δυο εταιρείες θα συνεργαστούν στα πεδία της κυβερνοασφάλειας, με έμφαση στην παροχή υπηρεσιών ανάλυσης και έρευνας μετά το συμβάν, ώστε να προωθήσουν την προσαρμογή των ασφαλίστρων μετά από κυβερνοεπιθέσεις σε βιομηχανικές εταιρείες. Αν και η συμφωνία σε πρώτη φάση καλύπτει ρωσικές κυρίως επιχειρήσεις, Kaspersky και Marsh σχεδιάζουν την επέκτασή της και σε άλλες χώρες στο ορατό μέλλον.

Η ασφάλιση βιομηχανικών ομίλων έναντι του κινδύνου κυβερνοεπιθέσεων αναδεικνύεται γρήγορα σε κυρίαρχη τάση όσον αφορά τη διαχείριση κινδύνων, οπότε η Marsh σκοπεύει να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση προσφέροντας σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και δημόσιους φορείς της Ρωσίας ασφαλιστικές λύσεις και μια εξειδικευμένη μέθοδο υπολογισμού των δυνητικών ζημιών.

To Μνημόνιο Κατανόησης που υπέγραψαν Marsh και Kaspersky Lab στοχεύει επίσης στο να εμπλέξει τους εξειδικευμένους τεχνικούς της Kaspersky στην διερεύνηση και ανάλυση κυβερνοεπιθέσεων, με στόχο την ορθότερη τιμολόγηση των ασφαλίστρων. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Kaspersky, οι κυβερνοεπιθέσεις σε μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους κόστισαν –κατά μέσο όρο– 497.000 δολάρια σε κάθε πληγείσα επιχείρηση το 2016. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει προϊοντικές ζημίες, απώλεια επιχειρηματικών πληροφοριών, διαταραχές της παραγωγικής διαδικασίας και σε ορισμένες περιπτώσεις διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι δυνητικές οικονομικές και οργανωτικές ζημίες αποτελούν ισχυρό λόγο για τους βιομηχανικούς ομίλους από όλες τις χώρες του κόσμου ώστε να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη έναντι cyber επιθέσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*