EXIN: Ο φάκελος εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής την επόμενη εβδομάδα

Του Νίκου Σακελλαρίου

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ολοκλήρωση της κατάθεσης φακέλου εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις. Εξηγήσεις για την καθυστέρηση κατάθεσης ολοκληρωμένου φακέλου εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής, έδωσαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας τα ανώτατα στελέχη της EXIN Group προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στις συναντήσεις που είχε ο επικεφαλής του Exin Group στις αρχές της εβδομάδας με την εποπτική αρχή, συμφωνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, η εξαγορά να γίνει μέσω της Exin Financial Services Holding με έδρα την Ολλανδία, όπως ρητά αναφέρεται και στο προσύμφωνο που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών. Ο επικεφαλής του ομίλου Ματ Φέρφιλντ δεσμεύθηκε επίσης για την επίλυση των οργανωτικών προβλημάτων του ομίλου, έως την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου ο φάκελος να υποβληθεί εντός του Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η εποπτική αρχή θα πρέπει να δώσει την έγκρισή της –εφόσον ο φάκελος είναι πλήρης– δύο μήνες μετά την υποβολή του. Η δέσμευση του EXIN Group να κατατεθεί ο ολοκληρωμένος φάκελος μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου αφενός στερεί τις δυνατότητες ολοκλήρωσης διαδικασίας έγκρισης της εξαγοράς μέχρι 31/12/2017 και μεταθέτει την έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος μέσα στο πρώτο τρίμηνο 2018, εξαντλώντας  το περιθώριο δύο μηνών που δίνει η ΤτΕ σύμφωνα με το παλαιότερο ρεπορτάζ του IW.

Πώς θα εγγράψει το τίμημα η ΕΤΕ;

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα ο κ. Φραγκιαδάκης είχε ζητήσει από την EXIN Group να επισπεύσει τη διαδικασία κατάθεσης του φακέλου, γεγονός όμως που δεν έγινε μέχρι τις 31/10/2017, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η ΕΤΕ να καλείται να εγγράψει υπεραξίες από το τίμημα το οποίο ουσιαστικά θα καταγραφεί για τη χρήση 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*