Αλλαγές στις μεταφορές

Μεταρρυθμίσεις στους τρόπους λειτουργίας των εταιριών διαμεσολάβησης μεταφορικού έργου, στην λειτουργία των ταξί, στις δημόσιες μεταφορές, στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, στην κυκλοφορία των ποδηλάτων και στο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εισάγει τον νέο νομοσχέδιο του υπουργείο μεταφορών.

Οι εταιρείες διαμεσολάβησης για να λάβουν άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα καλούνται να έχουν νόμιμο εκπρόσωπο και παράλληλα να έχουν υποβάλλει έγγραφα βάσει του νόμου. Η ίδια διαδικασία ισχύει τόσο για την Beat όσο και την Uber.

Ο υπουργών μεταφορών, μεταξύ άλλων στοχεύει στην εισαγωγή κωδικοποίησης σε χαμηλής, μεσαίας και υψηλής παραβατικότητας παραβάσεις, ενώ εισάγει κατηγορίες συχνής πρόκλησης ατυχημάτων και αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Οριζόντια μείωση 40% θα υπάρξει στις παραβάσεις που προβλέπονται πρόστιμα, όχι όμως στις παραβάσεις υψηλής παραβατικότητας.

Τέλος θεσπίζεται προσαύξηση προστίμου με εισοδηματικά κριτήρια. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι οδηγοί οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η παραβίαση σηματοδότη και άλλα ήσσονος σημασίας.

Ελ. Ε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*