Print

Η Sampo αποκτά μερίδιο στη Saxo Bank, η Geely διεκδικεί το πλειοψηφικό μερίδιο

Οι μέτοχοι του Ομίλου Saxo Bank («Saxo»), ηγετικής εταιρείας στον τομέα των συναλλαγών και της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, δέχτηκαν πρόταση από τον Όμιλο Sampo, ηγετική παρουσία στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα στις βόρειες χώρες, για την εξαγορά του 19,9% του τραπεζικού ιδρύματος.

Τον Μάιο του 2017 είχε ανακοινωθεί ότι η Geely International Denmark A/S, θυγατρική της Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd («Όμιλος Geely»), υπέβαλε προσφορά για το 30% των μετοχών της Saxo. Ο Όμιλος Geely πρότεινε να εξαγοράσει επιπλέον μετοχές, ώστε να αποκτήσει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, με συνολικό μερίδιο 51,5%.

Η TPG Capital και η SinarMas αποδέχθηκαν την προσφορά των Ομίλων Geely και Sampo και θα πουλήσουν το 100% των μετοχών τους, ύψους 29,26% και 9,9%, αντίστοιχα. Το μερίδιο του συνιδρυτή και CEO Kim Fournais, ύψους 25,71%, παραμένει αμετάβλητο.

Οι διαδικασίες κανονιστικής έγκρισης βρίσκονται σε εξέλιξη, και οι συμφωνίες αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*