Ethniki Asfalistiki, Εθνική Ασφαλιστική, κτίριο

Eθνική Ασφαλιστική: Περιθώριο δύο μηνών θα δώσει η ΤτΕ μετά την κατάθεση πλήρους φακέλου

Του Νίκου Σακελλαρίου

Χρονικό περιθώριο δύο μηνών μετά την κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου, δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας στους νέους μετόχους της Eθνικής Ασφαλιστικής προκειμένου να ολοκληρώσουν και τυπικά του φακέλους της πώλησης. Το αρχικό χρονικό περιθώριο ήταν μέχρι τέλος Οκτωβρίου αλλά φαίνεται ότι μέχρι στιγμής η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει επαρκώς. Η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει δύο μήνες περιθώριο μετά την κατάθεση του πλήρους φακέλου από την πλευρά του αγοραστή αλλά μέχρι στιγμής ο φάκελος που έχει κατατεθεί είναι υποτυπώδης και δεν θεωρείται πλήρης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος EXIN θα επισπεύσει την διαδικασία ώστε να κατατεθεί ο φάκελος μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το τέλος της χρήσης 2017.

Ωστόσο, η διαφαινόμενη καθυστέρηση από την πλευρά των νέων μετόχων για την προσκόμιση των απαραίτητων εκ του νόμου στοιχείων προς την ΤτΕ έχει αναζωπυρώσει φήμες στην ασφαλιστική αγορά σχετικά με την πορεία της έγκρισης της πώλησης καθώς η κατάθεση του φακέλου μόνο τυπική διαδικασία δεν θεωρείται. Η φημολογία που υπάρχει προβληματίζει και τη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής που σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει συνάντηση με την Τράπεζα της Ελλάδας και προσωπικά με τον κ. Στουρνάρα προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Συζήτηση των ελληνο-αμερικανών και με Τσίπρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον είχε επαφές μέσω του ελληνο-αμερικανικού στοιχείου και με τους νέους μετόχους της Εθνικής Ασφαλιστικής και κάποιοι από την επιχειρηματική κοινότητα θεωρούν ότι πιθανόν να συζητήθηκε και το θέμα της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και της ΕΤΕ για την οποία είχαν εκδηλώσει διακριτικό ενδιαφέρον.

Το θέμα της καθυστέρησης της ολοκλήρωσης της πώλησης έχει και «παραφυάδες» με δεδομένο ότι θα πρέπει να κατατεθεί και το επόμενο business plan αλλά και για το προφίλ των νέων μετόχων και στελεχών που θα προκύψουν από την πώληση. Εάν η πώληση δεν ολοκληρώνεται γεννάται το ερώτημα πως οι νέοι μέτοχοι μπορούν να διεκδικήσουν άμεση ενημέρωση από την νυν διοίκηση ή να εκφέρουν άποψη για την πορεία της εταιρείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*