Διευκρινίσεις Μπερσίμη για τα ραντεβού

Έγγραφο με το οποίο εξηγεί τα νέα δεδομένα στο σύστημα των ραντεβού των ασφαλισμένων στους συμβεβλημένους γιατρούς εξέδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμης, μετά την υποβολή σχετικών ερωτημάτων και τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων του κλάδου (διαβάστε εδώ).

Όπως εξηγεί ο κ. Μπερσίμης, “όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί κλήθηκαν να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους κατά το οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Ήδη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και στην εφαρμογή «ΒΡΕΙΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ» έχουν καταχωρηθεί τα ωράρια λειτουργίας των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρείων όπως αυτά δηλώθηκαν από τους συμβεβλημένους ιατρούς και είναι διαθέσιμα στους ασφαλισμένους”.

Επιπλέον, ο μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων ασφαλισμένους στους συμβεβλημένους ιατρούς δεν μπορεί να ξεπερνά τις 100, με εξαίρεση φυσικά τα επείγοντα περιστατικά, ενώ ο μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων είναι οι 20, αριθμός ενδεικτικός και όχι περιοριστικός, όπως υποστηρίζει ο κ. Μπερσίμης.

“Ο μέσος χρόνος επίσκεψης ορίστηκε ενδεικτικά και όχι περιοριστικά στα 15 λεπτά προκειμένου να εκτιμηθεί ο αριθμός των ασφαλισμένων που δύναται να εξυπηρετηθεί στο ωράριο λειτουργίας που έχει δηλωθεί. Ο χρόνος επίσκεψης καθορίζεται σύμφωνα με του κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής”, καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*