«Άρχισαν τα όργανα» με τους συμβεβλημένους γιατρούς

«Τροχοπέδη» για την περίθαλψη των ασφαλισμένων καθίσταται η αναξιοπιστία του ΕΟΠΥΥ απέναντι στους γιατρούς με τους οποίους συνεργάζεται και στους οποίους έχει εξοφλήσει πλήρως μόνο τις γνωματεύσεις του α΄ διμήνου 2017.

«Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας και τις σχετικές κινητοποιήσεις μας για το ακανθώδες ζήτημα της έγκαιρης πληρωμής των αμοιβών των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός διαμέσου του Προέδρου του παρέχει συνεχείς υποσχέσεις για την εξάλειψη του νοσηρού αυτού φαινομένου, οι οποίες όμως ουδέποτε τηρούνται» σχολιάζει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί, οι αμοιβές των γιατρών για τους μήνες Μάρτης-Ιούνης έχουν ήδη καταστεί ληξιπρόθεσμες. Όσο δε για την εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από το 2010), η διαδικασία εκκαθάρισης των οποίων παρατάθηκε μέχρι τις 30/06/18, παραμένει στα αζήτητα.

«Οι καθυστερήσεις αυτές καθίστανται ακόμα πιο επαχθείς την παρούσα χρονική στιγμή» επισημαίνει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, που κατηγορεί τον επικεφαλής του Οργανισμού για νέες απαιτήσεις του από τους γιατρούς (βλ. νέες οδηγίες για τα ραντεβού) χωρίς διαβούλευση και νόμιμο δικαίωμα, «χωρίς από την μεριά του να τιμά ταυτόχρονα τη μία και μοναδική (αλλά και αυτονόητη) υποχρέωσή σας να πληρώνει για όσα απαιτεί».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προαναφερόμενα, οι συμβεβλημένοι γιατροί αποφάσισαν να απέχουν από τη διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή 20ή Οκτωβρίου 2017.

«Ζητούμε την κατανόηση των ασφαλισμένων» συμπληρώνουν, υπογραμμίζοντας ότι οι νέες κανόνες που θέσπισε ο ΕΟΠΥΥ –όπως το 15λεπτο ραντεβού- θίγουν και τους ίδιους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*