“Απέκρουσε” τους μνηστήρες για την μονάδα asset management η ΑΧΑ

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος ΑΧΑ είχε προσεγγιστεί από μια σειρά  χρηματοοικονομικών ομίλων για ενδεχόμενο deal που θα αφορούσε στον βραχίονα διαχείρισης ενεργητικού ΑΧΑ Investment Managers, αλλά εξακολουθεί να θεωρεί την AXA IM ως στρατηγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο, όπως διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της μονάδας το προσωπικό της, μέσω εσωτερικού e-mail.

Η ΑΧΑ βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με γαλλικές τράπεζες, όπως η BNP Paribas και η Natixis για πιθανή συνεργασίσ στον τομέα διαχείρισης ενεργητικού, με στόχο τη δημιουργία ενός ομίλου με κεφάλαια υπό διαχείριση άνω του 1 τρισ. δολαρίου, υποστήριξαν καλά πληροφορημένες πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Υπό την ηγεσία του Thomas Buberl (που διαδέχθηκε τον Henri de Castries  πέρυσι), η ΑΧΑ αναζητούσε τρόπους ενίσχυσης της κερδοφορίας της μονάδας διαχείρισης ενεργητικού, καθώς εμφάνιζε μείωση προμηθειών και αύξηση εξόδων. Με το e-mail που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ Ιnvestment Managers, Andrea Rossi, επιδιώκει να καθησυχάσει τους εργαζομένους αναφορικά με το μέλλον της μονάδας, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει την στρατηγική που προτίθεται να ακολουθήσει.

“Οι φήμες και τα δημοσιεύματα του Τύπου έρχονται σε μια περίοδο συγκέντρωσης του κλάδου διαχείρισης ενεργητικού, κατά την οποία η ΑΧΑ προσεγγίστηκε από έναν αριθμό ομίλων που εξέφρασαν ενδιαφέρον για δυνητικό deal”, έγραψε ο Rossi στο e-mail που είδε το Reuters. “Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο (CEO του ομίλου) Thomas Buberl επιβεβαίωσε ότι η διοίκηση εξακολοθεί να αντιμετωπίζει την ΑΧΑ Investment Managers ως στοιχείο ενεργητικού στρατηγικής σημασίας”.

Το e-mail κατέληγε στο ότι η AXA IM θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στο ορατό μέλλον στην ενίσχυση του στρατηγικού της οδικού χάρτη, εστιάζοντας σε λειτουργικές προτεραιότητες. “Ηρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε αυτό που κάνουμε καλύτερα, δηλαδή στην παροχή εξαιρετικών επενδυτικών υπηρεσιών στους πελάτες μας…”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*