Πότε θα είναι έτοιμο το μητρώο διαμεσολαβητών;

της Ελενας Ερμείδου

Με τους καλύτερους οιωνούς ετοιμάζεται να υποδεχτεί η ασφαλιστική αγορά το ενιαίο μητρώο διαμελαβητών. Η ΕΑΕΕ με πρωτοβουλία της ήδη έχει κάνει συναντήσεις  με στόχο την ολοκλήρωση του έργου το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τη 1η Ιανουαρίου 2018. Τo ερώτημα που τίθενται σήμερα, μετά την ανακοίνωση της Insurance Europe για την πιθανή αναβολή της IDD, είναι αν θα υπάρξει επίσης καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του έργου;. Μπορεί και όχι.

Το ενιαίο μητρώο διαμεσολαβητών στο οποίο θα έχουν δικαίωμα να εγγραφούν όλοι οι αδειοδοτημένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα βγει online και θα επιτρέπει σε όλους τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να ελέγχουν τα στοιχεία του διαμεσολαβητή, όπως για παράδειγμα τι είδους πιστοποιήσεις διαθέτει σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές υπηρεσίες που παρέχει.

Η δημιουργία του ενιαίου μητρώου διαμελαβητή είναι υποχρέωση που απορρέει από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και την νέα Κοινοτική Οδηγία IDD ενώ, μέχρι σήμερα η εγγραφή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην Ελλάδα γίνεται στα κατά τόπους Επαγγελματικά Επιμελητήρια.

Σημειώνεται η Οδηγία IDD είναι να εφαρμοστεί τον Φεβρουάριο του 2018 και σήμερα μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΑΕΕ και της Insurance Europe φαίνεται να μεταφέρεται για ένα χρόνο μετά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*