Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά “εκτεθειμένα” στην ιλαρά

Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων ιλαράς στη χωρά αυξάνεται σταδιακά, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά παραμένουν ανεμβολίαστα.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, 200 χιλιάδες παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ωστόσο, μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει 100 χιλιάδες εμβολιασμοί MMR, αλλά άγνωστος είναι ο αριθμός των Ελλήνων, γεννημένων μετά το 1970 που έχουν λάβει μια ή καμία δόση του εμβολίου κατά της ιλαράς.

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία συνιστά:
* Τον άμεσο εμβολιασμό των ανεμβολίαστων ατόμων, που δεν έχουν νοσήσει, στο παρελθόν, εκτός των εγκύων και ανοσοκατασταλμένων.
* Τον εμβολιασμό με 2η δόση, για όσους έχουν κάνει ήδη μία δόση ή όσων δεν ξέρουν αν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει εκτός των εγκύων και ανοσοκατασταλμένων.
* Για τα βρέφη να γίνει η 1η δόση του εμβολίου στους 12 μήνες (αντί στους 16), και μετά από 3 μήνες να χορηγείται και η 2η δόση

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, 30 νέα κρούσματα της νόσου καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, με το συνολικό αριθμό να αγγίζει πλέον τα 196.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*