Ξεκινά η πρώτη ανοιχτή διαβούλευση για την ιδιωτική ασφάλιση

Την πρώτη δημόσια διαβούλευση γύρω από την ιδιωτική ασφάλιση εγκαινιάζει η Ethos Media. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την εταιρεία τεχνολογίας & καινοτομίας Crowdpolicy και με φόντο το διήμερο μαραθώνιο καινοτομίας Crowdhackathon.com, τίθεται επί τάπητος ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης σε σχέση με τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών στο συνολό του.

Συμμετέχετε ενεργά στο Open Insurance Dialogue

Το διακύβευμα όμως είναι πλέον εξαιρετικά σημαντικό και ξεπερνά τα όρια μιας απλής διαβούλευσης εντός των «τειχών» της ασφαλιστικής αγοράς. Η παράθεση απόψεων και επιχειρημάτων, κριτικής και παρατηρήσεων γύρω από το ζήτημα της ιδιωτικής ασφάλισης και τον ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει, στο πλαίσιο της νέας εποχής, είναι επιτακτική καθώς: Είναι γεγονός, πως η σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης γίνεται όλο και πιο εμφανής το τελευταίο διάστημα, όσο δοκιμάζονται οι αντοχές των κρατικών ταμείων και των ασφαλισμένων. Όλοι πλέον αναζητούν άμεσες και αποδοτικές λύσεις τόσο για την καθημερινότητα όσο και για την εκάστοτε επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Πληθώρα ζητημάτων, επίσης, από απλά συμβόλαια γενικών ασφαλίσεων μέχρι σύνθετα επενδυτικά προϊόντα και cyber ασφαλίσεις απασχολούν στελέχη, επαγγελματίες και καταναλωτές. Πολλά είναι τα ερώτημα και για θεσμικά ζητήματα, νέες οδηγίες και κανονισμούς, για την φορολόγηση κλπ.

Παράλληλα, η άνθιση της τεχνολογίας φέρνει νομοτελειακά ασφαλιστικές εταιρείες και κοινωνία μπροστά σε νέα διλήμματα και προκλήσεις.

Μέσω της καινοτόμας πλατφόρμας (Open Insurance Dialogue), και με τρόπο άμεσο και διαδραστικό, στόχος είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα της αγοράς, να υπάρξει ώριμος και ουσιώδης διάλογος όπως επίσης επωφελείς προτάσεις για την «επόμενη μέρα» του κλάδου και το σύνολο της κοινωνίας.

Η εν λόγω πλατφόρμα διαλόγου έρχεται να συγκεράσει τις παραπάνω παραμέτρους, να επισημάνει τα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής ασφάλισης, να ανοίξει «νέους δρόμους», αλλά και να καταδείξει τα «κακώς κείμενα» που μπορεί να εντοπίζονται κατά καιρούς σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και της οικονομικής δραστηριότητας και του κλάδου.

Με αφορμή επίσης τον μαραθώνιο καινοτομίας Crowdhackathon.com, προτάσεις που αφορούν την ιδιωτική ασφάλιση συναρτήσει των νέων τεχνολογιών και καινοτομιών θα «τροφοδοτήσουν» με ιδέες τους συμμετέχοντες στη διήμερη εκδήλωση στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS.

Υπό αυτό το πρίσμα, το Open Insurance Dialogue θα αποτελέσει, μεταξύ άλλων, εφαλτήριο για κάθε καινοτόμα πρόταση που μπορεί να μετουσιωθεί σε πράξη, προσδίδοντας «υπεραξία» στην αγορά και επιπλέον προϊόντα και υπηρεσίες μέσω των start ups και της νέας τεχνολογίας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στον ανοιχτό διάλογο, με παρατηρήσεις, σχόλια και ιδέες προς όφελος του ασφαλιστικού κλάδου, της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Λάβετε μέρος στον ανοιχτό δημόσιο διάλογο: Open Insurance Dialogue

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*