Μετωπική σύγκρουση του Kanye West με τους Lloyd’s!

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

«Απορρίπτω κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες που περιέχονται στην ανταγωγή των Lloyd’s» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αμερικανός τραγουδιστής ραπ Kanye West -διά των δικηγόρων του- στην ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου, με την οποία βρίσκεται σε νομική διαμάχη σε σχέση με την ακύρωση περιοδείας του στις ΗΠΑ και… ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό.

Στις αρχές Αυγούστου ο West (γνωστός και ως σύζυγος της τηλεπερσόνας Kim Kardashian) κατέθεσε αγωγή κατά πέντε συνδικάτων των Lloyd’s (Cathedral, Liberty, Allianz, XL Catlin, Markel) διεκδικώντας αποζημίωση 10 εκατ. δολαρίων για μια σειρά συναυλιών που ακυρώθηκαν το 2016, στο πλαίσιο περιοδείας του.

Η διοργανώτρια εταιρεία The Very Good Touring Company (που συνδέεται με τον West) ισχυρίζεται ότι τα συνδικάτα παρέβησαν τους όρους του ασφαλιστικού συμβολαίου που κάλυπτε τις συναυλίες του καλλιτέχνη και δεν κατέβαλαν αποζημίωση για τις απώλειες που υπέστη συνεπεία της ακύρωσής τους.

Ο Kanye West εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική για αδιευκρίνιστους λόγους στο τέλος του 2016, με αποτέλεσμα να ακυρώσει τις συναυλίες που θα έδινε στο πλαίσιο της περιοδείας «Saint Pablo».  Οι πρωτασφαλιστές επικοινώνησαν με την εταιρεία του West και απέκτησαν πρόσβαση σε έγγραφα και άλλες πληροφορίες σε σχέση με το αίτημα αποζημίωσης. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησαν, τα συνδικάτα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αίτημα αποζημίωσης ήταν εκτός της κάλυψης που πρόσφερε το ασφαλιστικό συμβόλαιο που είχαν συνάψει με τη Very Good Touring Company. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η έρευνα των συνδικάτων αποκάλυψε σημαντικές «ανωμαλίες» στο ιατρικό ιστορικό του West.

Η απάντηση των δικηγόρων του τραγουδιστή ήταν ότι «τα αιτήματα για παροχή πληροφοριών από πλευράς των πρωτασφαλιστών αποτελούν απόπειρα κωλυσιεργίας με στόχο την αποφυγή ικανοποίησης του δίκαιου αιτήματος αποζημίωσης». Η Very Good Touring Company αρνείται επίσης τον ισχυρισμό περί «ανωμαλιών» στο ιατρικό ιστορικό του Kanye West, όπως και το ότι η εταιρεία «δεν συνέδραμε την έρευνα των συνδικάτων, καθώς καθυστερούσε, ήγειρε κωλύματα και αρνήθηκε να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας…».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*