Ύδρα: Στο περιθώριο της εκδήλωσης – Τι δήλωσαν στο IW

Μιλώντας στο I.W, ορισμένοι παρευρισκόμενοι ξένοι επισκέπτες, εστίασαν στην υψηλή ποιότητα της παρουσίασης, στις μεγάλες ευκαιρίες που υπάρχει στο cyber insurance καθώς και στις ελληνικές προοπτικές.

Ο ομιλητής Jose Fidalgo μας δήλωσε ότι όντως το cyber insurance θα μετεξελιχθεί σε μία τεράστια αγορά ασφαλίσεων αν και σήμερα βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο. «Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι ότι κάθε επιχείρηση έχει τους δικούς της κινδύνους (cyber) και ότι πρέπει να προσαρμόζει τις λύσεις της στα δικά της προβλήματα.

Είναι μία γενικότερη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων και δεν λύνεται με απλές επιλογές.» Αναφερόμενος στην προοπτική του cyber insurance στην Ελλάδα , τόνισε ότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις προς τα πού κινείται , αν και τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα έχουν ήδη αρχίσει να ασχολούνται με το πρόβλημα. Ωστόσο η Ελλάδα αποτελεί μία niche market και δεν είναι ακόμη μέσα στους στόχους των hackers.

O κ. Christian Reimann, underwriting specialist cyber της HDI, δήλωσε στο I.W ότι πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον και σοβαρό θέμα (cyber insurance) το οποίο θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο του συνεδρίου.

Ο κ. Thomas Brinkmann, country manager for Greece and Cyprus , μας δήλωσε ότι το συνέδριο είναι πολύ ενδιαφέρον για όλους τους τεχνικούς του ασφαλιστικού κλάδου και το θέμα θα απασχολήσει έντονα την ασφαλιστική κοινότητα και στην Ελλάδα.

Ν. Σακ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*