Munich Re, επιγραφή, κτίριο

Ο «Χάρβεϊ» και η «Ίρμα» σκιάζουν την κερδοφορία της Munich Re

Οι ασφαλισμένες ζημίες που προκάλεσαν οι τυφώνες «Χάρβεϊ» και «Ίρμα» στις ΗΠΑ (σε Τέξας και Φλόριντα αντίστοιχα) και όχι μόνο ίσως οδηγήσουν την Munich Re στο να μην επιτύχει τον στόχο για κέρδη 2-2,4 δισ. ευρώ κατά τη χρήση του 2017, ανακοίνωσε ο γερμανικός αντασφαλιστικός κολοσσός.

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο «Χάρβεϊ» προκαλεσε εκτεταμένες καταστροφές στο Τέξας και σε γειτονικές πολιτείες στο τέλος Αυγούστου. Ακολούθησε η «Ίρμα» που προκάλεσε με τη σειρά της μεγάλες καταστροφές σε νησιά της Καραϊβικής, προτού προσγειωθεί στην Φλόριντα.

Οι δυο αυτές φυσικές καταστροφές αναμένεται να οδηγήσουν σε υψηλές ασφαλισμένες ζημίες, τις οποίες η παγκόσμια (αντ)ασφαλιστική αγορά -και η Μunich Re κατ’ επέκταση- δεν είναι σε θέση να ποσοτικοποιήσουν ακόμα.

Τούτων λεχθέντων, η Μunich Re προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου της θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ζημιογόνα. Η εταιρεία υπογράμμισε επίσης ότι η στρατηγική της για την ανάληψη κινδύνων διασφαλίζει ότι ακόμα και μετά από μείζονες φυσικές καταστροφές θα διαθέτει αρκούντως ισχυρή κεφαλαιακή βάση για να μπορεί να προσφέρει πλήρη αντασφαλιστική κάλυψη στους πελάτες της.

 

 

«Τρύπα»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*