2016-06-29 15:50:30 UTRECHT - Het hoofdkantoor van verzekeraar a.s.r. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Στα χέρια της ASR η Generali Nederland

Η ολλανδική ασφαλιστική ASR ανακοίνωσε ότι προχωρά σε εξαγορά της Generali Nederland, του ιταλικού ασφαλιστικού ομίλου Generali, έναντι 143 εκατ. ευρώ (171 εκατ. δολ.)

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Όπως τονίζεται από την ASR, η Generali Nederland παρήγαγε ασφάλιστρα ύψους 379 εκατ. ευρώ κατά το 2016. Ο διευθύνων σύμβουλος Jos Baeten δήλωσε ότι το deal θα ενισχύσει την κερδοφορία της ASR κατά 30 εκατ. ευρώ μετά την ολοκλήρωσή του, που αναμένεται το α’ τρίμηνο τοη 2018.

Η Generali από την πλευρά της υπογράμμισε ότι η πώληση της Generali Nederland, η οποία συνεισέφερε περίπου 9 εκατ. ευρώ στα λειτουργικά αποτελέσματα του ομίλου κατά τη χρήση του 2016 θα οδηγήσει στην εγγραφή εφάπαξ καθαρής ζημίας ύψους 270 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας όμως παράλληλα τον δείκτη φερεγγυότητας του ομίλου κατά Solvency II κατά 1,6%.

Η πώληση της Generali Nederlands εντάσσσεται στο ευρύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ιταλικού ομίλου, που εστιάζει στις κύριες δραστηριότητές του για να γίνει πιο αποδοτικός και κεφαλαιακά εύρωστος. Κεντρικός άξονας του σχεδίου αυτού είναι η άντληση τουλάχιστον 1 δις. ευρώ, δια της πώλησης των δραστηριοτήτων σε 13-15 χώρες ανά τον κόσμο, όπου ο όμιλος δεν διαθέτει «κρίσιμη μάζα».

Υπενθυμίζεται ότι εντός του καλοκαιριού, η Generali πούλησε τις θυγατρικές της σε Κολομβία και Παναμά (στην γερμανική Talanx και την παναμέζικη ASSA Compania de Seguros αντίστοιχα).

Την ίδια περίοδο, η Generali ολοκλήρωσε την πώληση της θυγατρικής της εταιρείας γενικών ασφαλειών στη Γουατεμάλα, Aseguradora Generali, στην οικογένεια Neutze, τον μακροπρόθεσμο εταίρο του ομίλου στη χώρα. Ο οδικός χάρτης του ομίλου περιλαμβάνει και την πώληση των δραστηριοτήτων στο Βέλγιο, ενώ σε αναζήτηση νέων ιδιοκτητών βρίσκεται και για τις θυγατρικές της –μεταξύ άλλων- σε Πορτογαλία, Κολομβία και Ισημερινό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*