Βραβείο κατηγορίας GOLD στην Μινέττα Ασφαλιστική

Η Μινέττα Ασφαλιστική παρέλαβε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής –ΕΒΕΝ GR που εκπροσωπεί το Εuropean Business Ethics Network  βραβείο κατηγορίας  GOLD για την προσήλωσή της στον τομέα Επιχειρηματικής Ηθικής και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η βράβευση της Εταιρείας πραγματοποιήθηκε στις 7/9 σε ειδική εκδήλωση του EBEN GR παρουσία μελών της Διεθνούς Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

Η τιμητική αυτή διάκριση της Εταιρείας αφορά πιστοποίησή της βάσει του επιχειρηματικού μοντέλου Responsible Management Excellence (RME)  το οποίο καλύπτει τα δύο, ίσως, πιο σημαντικά κομμάτια της σύγχρονης επιχειρηματικής ζωής και Αριστείας, την Εταιρική διακυβέρνηση και την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εταιρεία για πρώτη φορά φέτος έλαβε μέρος στη διαδικασία για την παραπάνω πιστοποίηση και είναι από τις ελάχιστες ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί με το μοντέλο RME.

Ο Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Γεώργιος Μινέτας, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο, δηλώνει : «Η Επιχειρηματική Ηθική και η Κοινωνική Υπευθυνότητα είναι δύο έννοιες απόλυτα συνδεδεμένες με τις σύγχρονες επιχειρήσεις και την βιώσιμη ανάπτυξή τους.  Η Εταιρεία μας αποτυπώνοντας  την προσπάθεια της  για συνεχή ανανέωση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της και με γνώμονα πάντα τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που τη διέπει από την αρχή της λειτουργίας της εφαρμόζει συστήματα που συμβάλλουν τόσο στην βιώσιμη ανάπτυξή της όσο και στην προσφορά της στην κοινωνία. Στόχος μας είναι η ενίσχυση των δραστηριοτήτων  της Εταιρείας στους παραπάνω τομείς με καινοτόμα προγράμματα και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*