.

ΑΟΝ: Ο ρόλος των Insurtech στην ανάπτυξη των ασφαλειών

της Ελενας Ερμείδου

Τους τρόπους που μπορεί να αναπτυχθεί ο κλάδος ασφαλειών εξετάζει η ετήσια μελέτη της Aon plc (NYSE:AON), η οποία φέρει το τίτλο Global Insurance Market Opportunities (GIMO). Η μελέτη παρουσιάστηκε στο 61ο Rendez Vous de Septembre στο Μόντε Κάρλο και αναδεικνύει το ρόλο των Insurtech.

Σύμφωνα με την μελέτη η τεχνολογία των Insurtech δεν καταστρέφει, αντιθέτως, ενισχύει τον τρόπο λειτουργίας των παραδοσιακών ασφαλιστικών. Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι ο τομέας τεχνολογίας των Insurtech έχει διασφαλίσει επενδυτικά κονδύλια ύψους 14 δισεκ. δολάρια.

Η μελέτη παρουσιάζει την συμβολή που μπορεί να έχουν τα Insurtech στις ασφάλειες και συγκεκριμένα  στο τομέα των analytics, στους cyber κινδύνους, στις φυσικές καταστροφές, στην υγεία. Ανοίγει,τονίζειμία νέα αγορά για ασφαλιστές και αντασφαλιστές  με πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς ο κίνδυνος αναλύεται καλύτερα, καθορίζεται και μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα.

Η μελέτη GIMO περαιτέρω αναλύει το τομέα cyber, τo τρόπο  διαχείρισης των cyber κινδύνων υπογραμμίζοντας ότι η σύνθεση του κινδύνου ξεπερνά το μοντέλο των παραδοσιακών ασφαλιστών και ότι τυπικά μία πολιτική κατά των cyber κινδύνων θα πρέπει να προσφέρει πρόσβαση σε υπηρεσίες παρόχων και σε πρόσθετες υπηρεσίες. Η σύνθεση των υπηρεσιών αυτών, είτε προσφέρονται από έναν φορέα απευθείας ή μέσω συνεργειών, διευκολύνει τους ασφαλιστές να προσφέρουν προϊόντα προστιθέμενης αξίας.

Διαβάστε όλη την μελέτη της ΑΟΝ : http://www.aon.com/2017-global-insurance-market-opportunities-report/index.html?utm_source=prnewswire&utm_medium=prn-pressrel&utm_campaign=gimo2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*