Μυστήριο με κυβερνοεπίθεση στην Equifax: Εκτεθειμένοι 143 εκ. Αμερικανοί

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί είδηση ότι η Equifax, μια από τις τρεις κορυφαίες Τράπεζες Πληροφοριών -πιστοληπτικής αξιολόγησης ιδιωτών και εταιρεών- στις ΗΠΑ έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, κάνοντας λόγο πως ίσως να έχουν επηρεαστεί 143 εκ. πελάτες, δηλαδή πάνω από το 1/3 του πληθυσμού!

του Βάιου Κρόκου

Όπως γίνεται γνωστό πρόκειται για ένα “χτύπημα” που αναγνωρίστηκε στα τέλη Ιουλίου, και φέρεται ότι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε σημαντικά στοιχεία από τον Μάιο ως τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, περίπου 209.000 αριθμοί πιστωτικών καρτών ήταν εκτεθειμένοι, όπως και άλλα αρχεία με προσωπικές πληροφορίες ταυτότητας 182.000 Αμερικανών.

Με μια λιτή ανακοίνωση ο Richard Smith, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας απολογήθηκε στους πελάτες και τις συνεργαζόμενες εταιρείες. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα για τον εντοπισμό των πελατών που πιθανόν έχουν επηρεαστεί από την κυβερνοεπίθεση.

Κάποιοι πούλησαν μετοχές προτού γίνει γνωστό;

Άξιο αναφοράς, από την άλλη πλευρά, είναι επίσης το γεγονός ότι τρια υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας πούλησαν μετοχές 4 μέρες αργότερα, προτού η είδηση πάρει διαστάσεις και υπάρξει επίσημη ενημέρωση. Αυτό αναφέρει η SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ) κάνοντας λόγο για πράξεις στις 1 και 2 Αυγούστου, δημιουργώντας νέες διαστάσεις στην υπόθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Marketwatch.

Για την ιστορία, οι απώλειες για τον τίτλο της εταιρείας μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης στην Wall Street και την επίσημη ανακοίνωση ανήλθαν στο 13%, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*