Με «γαλλικό κλειδί» ανοίγει η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Με την γαλλική τεχνογνωσία θα στηριχθεί, μεταξύ άλλων, η πολυπόθητη Αναπτυξιακή Τράπεζα. Πριν λίγο στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης – στην δεύτερη μέρα της επίσκεψης Μακρόν στην Ελλάδα – στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κ. Nicolas Dufourq υπέγραψαν το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζα.

Ο κ. Παπαδημητρίου μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας δήλωσε προς τους δημοσιογράφους:

«Σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τη Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Με την τεχνική βοήθεια που θα μας προσφέρουν οι Γάλλοι φίλοι μας πολύ σύντομα θα έχουμε ολοκληρώσει την σύνταξη του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων.

Όπως έχω τονίσει κι άλλες φορές, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα θα προσφέρει στην οικονομία νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, κυρίως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη».

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*