ERGO – DAS: Αλλαγή στο Δ.Σ με πολλαπλές σημασίες

του N. Σακελλαρίου

Οι  αλλαγές στο Δ.Σ της DAS και ιδιαίτερα η παραίτηση της ομολογούμενα επιτυχημένης Νάντιας  Σταυρογιάννη εκτός από τις  φαινομενικές διαπιστώσεις για τον  ισχυρότερο έλεγχο της εταιρείας από την Ergo δημιουργεί συνειρμούς. Η DAS συνεχίζει αυτόνομα την –ανοδική – πορεία της  αλλά ουσιαστικά βρίσκεται υπό τον στενό έλεγχο της ERGO γεγονός που δημιουργεί ορισμένα ερωτηματικά για την επιχειρησιακή της δυναμική.

Δεν υπάρχει συγχώνευση τώρα

Μπορεί διάφορα στελέχη και των δύο εταιρειών  να αρνούνται κατηγορηματικά ότι επίκειται μελλοντικά κάποια μορφής συγχώνευση, ωστόσο σε πρακτικό επίπεδο αλλά και η άποψη στελεχών της αγοράς δείχνει ότι η αύξηση της παρουσίας της ERGO αποτελεί προοίμιο μεγαλύτερων αλλαγών.

Tι θα γίνει με τις πωλήσεις;

Η κα Νάντια Σταυρογιάννη είχε καταφέρει να δώσει μία αυτόνομη δυναμική στην DAS δημιουργώντας συνεργασίες με πολλές (περίπου 30) άλλες ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες έβλεπαν τις υπηρεσίες  της καλής εταιρείας ως  συνέργειες.   Ωστόσο , η τελευταία αλλαγή στο Δ.Σ και ισχυροποίηση της παρουσίας της ERGO  δημιουργεί  ξανά ενδεχόμενα για  πιθανή μελλοντική συγχώνευση εάν και εφόσον κριθεί αναγκαία από τις στρατηγικές επιλογές του ομίλου ERGO.

Το γεγονός ότι τώρα η DAS θα καθοδηγείται και ουσιαστικά από την ERGO ίσως δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιους συνεργάτες οι  οποίοι βλέπουν ότι η παρουσία της ERGO  ενδεχομένως να μην εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα ή θεωρείται απ’ αυτούς  ως σύγκρουση συμφερόντων.  Θεωρητικά βεβαίως, όλα αυτά, γιατί μόνο το μέλλον και οι εξελίξεις θα μας δώσουν τις απαντήσεις.

Για την DAS το θετικό θα είναι ότι θα διευρύνει το δίκτυο πωλήσεών της άμεσα και έμμεσα αφού σύμφωνα με πληροφορίες του I.W., το επόμενο στάδιο της κίνησης είναι  η διεύρυνση των τρόπων διανομής των προιόντων της  και από το δίκτυο της ERGO αλλά και με το Bancassurance αφού είναι γνωστές οι συνέργειες της ERGO με την Τράπεζα Πειραιώς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*