Ν. Σταυρογιάννη: Από τις ελάχιστες γυναίκες που κατέκτησαν ηγετική θέση στις θυγατρικές της DAS

Δυναμική, δημιουργική και πολύπλευρη, η Νάντια Σταυρογιάννη, διευθύνουσα σύμβουλος της DAS Hellas, αποδεικνύει έμπρακτα, μέσα από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία, ότι η εξέλιξη ανήκει σε όσους δουλεύουν σκληρά: Συμμετέχει ενεργά στην ΕΑΕΕ, είναι αντιπρόεδρος στον RIAD αλλά και πρόεδρος στο ΕΙΑΣ, αποδεικνύοντας ότι ενδιαφέρεται και δραστηριοποιείται δυναμικά σε όλους τους τομείς.

Πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα ως προγραμματίστρια-αναλύτρια στην ICAP Hellas SA. Το 1994, γίνεται μέλος της «οικογένειας» της DAS Hellas. Ήταν η πρώτη της γνωριμία με τον κόσμο της ασφαλιστικής αγοράς, ο οποίος, εν τέλει, την κέρδισε. «Η ασφάλιση γενικότερα, και κατ’ επέκταση και η νομική προστασία, ως ειδικότερος κλάδος της» αποτελεί για την κυρία Σταυρογιάννη «ένα πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, και όταν είσαι δίπλα στους ασφαλισμένους και τους στηρίζεις, επιτελείς κοινωνικό έργο. Για τον λόγο αυτό, πιστεύω στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης. Έτσι και παρέμεινα, και τον υπηρετώ πιστά εδώ και 23 χρόνια».

Στην DAS Hellas, αρχικά, ανέλαβε τη Διεύθυνση του Τμήματος Μηχανογράφησης, αναπτύσσοντας το μηχανογραφικό σύστημα της εταιρείας «από το μηδέν». Μετά από περίπου δέκα χρόνια, αναλαμβάνει τη Διεύθυνση Πωλήσεων της εταιρείας, στην οποία διετέλεσε επικεφαλής επί μία πενταετία. Κατά το διάστημα αυτό, στήριξε και επέκτεινε το δίκτυο πωλήσεων, ταξίδεψε, γνώρισε τους συνεργάτες και έδωσε λύσεις. Το αποτέλεσμα ήταν η παραγωγή της εταιρείας να αυξηθεί κατακόρυφα και, στη συνέχεια, να της γίνει η πρόταση να αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση.
«Ήμουν τυχερή, γιατί πολλοί άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς πίστεψαν σε εμένα, με στήριξαν και μου μετέδωσαν απλόχερα τις γνώσεις και την εμπειρία τους, επιτρέποντάς μου, με τον τρόπο αυτό, να γνωρίσω σε βάθος τον ασφαλιστικό κλάδο και τους κανόνες που τον διέπουν».

Στο «τιμόνι» της DAS Hellas

Τον Ιούλιο του 2011, γίνεται διευθύνουσα σύμβουλος, αποτελώντας μία από τις ελάχιστες γυναίκες με ηγετική θέση στις θυγατρικές εταιρείες της DAS σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την ανάληψη των νέων της καθηκόντων, ξεκίνησε κι ένα νέο κεφάλαιο για την πορεία της εταιρείας. Τότε, αναφέρει η ίδια, «τοποθετήσαμε την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ως προτεραιότητα, αναπτύξαμε σύγχρονα προϊόντα, ενισχύσαμε το δίκτυο διανομής με διαρκή εκπαίδευση, διαμορφώσαμε εταιρική κουλτούρα, με στόχους και αξίες. Γενικότερα, επενδύσαμε –και εξακολουθούμε να επενδύουμε– στους ανθρώπους μας, στους εργαζομένους, στους πελάτες και στους συνεργάτες μας, χτίζοντας διαχρονικές σχέσεις εμπιστοσύνης».

Με όραμα, σαφή στρατηγική, ξεκάθαρους στόχους, επιμονή, ομαδικότητα και σκληρή δουλειά, η Ν. Σταυρογιάννη έχει επιτύχει τα οικονομικά αποτελέσματα της DAS Hellas τα τελευταία χρόνια να καταγράφουν αξιοσημείωτη αύξηση.

«Η DAS Hellas ήταν, και παραμείνει, ηγέτιδα στον κλάδο της νομικής προστασίας, κατέχοντας διαχρονικά την πρώτη θέση» τονίζει η κυρία Σταυρογιάννη, «και αυτό είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας. Είμαστε μια ομάδα δεμένη και έμπειρη, που χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη, δημιουργική διάθεση και όρεξη για ουσιαστική δουλειά. Επιδίωξή μας είναι η διεύρυνση των αμοιβαία επωφελών συνεργασιών, παρέχοντας έτσι στον τελικό καταναλωτή ολοκληρωμένα προϊόντα και υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες».

Στο επίκεντρο η εξωστρέφεια, με ενεργό ρόλο σε ΕΙΑΣ και ΕΑΕΕ

Υπέρμαχος της εξωστρέφειας της ασφαλιστικής αγοράς και της περαιτέρω διάδοσης του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης, η Ν. Σταυρογιάννη συμμετέχει στα κοινά του κλάδου ως πρόεδρος του ΕΙΑΣ και ως μέλος του ΔΣ της ΕΑΕΕ. «Η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, και όλοι μας οφείλουμε να προάγουμε από κοινού την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης, ιδιαίτερα σήμερα, που η ανάγκη των καταναλωτών για προστασία καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ».

Αναφερόμενη ειδικότερα στο ΕΙΑΣ, τονίζει: «Η εκπαίδευση και η διαρκής επαγγελματική κατάρτιση αποτελούν τα απαραίτητα εχέγγυα για κάθε επαγγελματία, ώστε να ανταποκριθεί με επιτυχία στις σύγχρονες απαιτήσεις, και θεμέλιο λίθο για την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξή του». Αρχές που και η ίδια εφαρμόζει μέχρι τώρα, αφού, εκτός από τις σπουδές της στο Πολυτεχνείο, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Diploma στο Sales Management και είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Ν. 3898/2010 του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Όλα τα μέλη του ΔΣ του ινστιτούτου προχωρούμε σε μια νέα εποχή, αξιοποιώντας τη μακρόχρονη πείρα του ινστιτούτου, σχεδιάζουμε νέα προγράμματα με διακεκριμένους εισηγητές και συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης, πανεπιστήμια ελληνικά, αλλά και διεθνούς κύρους, καθώς και με την υιοθέτηση σύγχρονων συστημάτων e-learning» περιγράφει η Ν. Σταυρογιάννη, αναφερόμενη συνοπτικά στα σχέδια και στις επιδιώξεις του ΕΙΑΣ. «Για τον σκοπό αυτό, βρισκόμαστε ήδη σε συνεργασία τόσο με την ΕΑΕΕ όσο και με τις ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε να διερευνήσουμε και να καταγράψουμε τις εκπαιδευτικές ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς και να προσαρμόσουμε, αντίστοιχα, τα προγράμματα κατάρτισης που παρέχει το ινστιτούτο».

Σε διεθνές επίπεδο, από τον Ιούλιο του 2014, είναι μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Συνδέσμου Ασφαλιστών Νομικής προστασίας (RIAD) και, πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2017, εκλέχθηκε ομόφωνα αντιπρόεδρος του ΔΣ. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και, όπως η κυρία Σταυρογιάννη σημειώνει, «η συμμετοχή στον Διεθνή Σύνδεσμο Νομικής Προστασίας (RIAD) μάς δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και τις τάσεις στη νομική προστασία τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να παρέχουμε στους ασφαλισμένους μας καινοτομίες και ορθές πρακτικές με επιτυχία».

Ο παρατηρητής

One comment

  1. Συγχαρητήρια κυρία Σταυρογιάννη. Πάντα επιτυχίες!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*