ΕΙΑΣ, λογότυπο, σκάλα, βιβλία, άνδρας, χαρτοφύλακας

Σεμινάριο ανάπτυξης τεχνικών και μεθόδων διαπραγματεύσεων από το ΕΙΑΣ

Οι διαπραγματεύσεις, σήμερα περισσότερο από ποτέ, αποτελούν νευραλγικό μέρος της πραγματικότητας και της ζωής μας, σε όλες τις διαστάσεις τους. Διαπραγματευόμαστε θέματα μισθών και bonus παραγωγικότητας εάν είμαστε εργαζόμενοι και συζητούμε με τους διευθυντές μας. Διαπραγματευόμαστε θέματα αποζημιώσεων με τους ασφαλισμένους πελάτες μας, όταν συντρέξουν σχετικοί λόγοι. Διαπραγματευόμαστε θέματα βελτίωσης προμηθειών και bonus πωλήσεων, εάν είμαστε ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και συζητούμε σχετικά θέματα με τους διευθυντές πωλήσεων των συνεργαζόμενων ασφαλιστικών εταιρειών.

Εάν είμαστε δικηγόροι και εκπροσωπούμε πελάτες μας, διαπραγματευόμαστε με την πλευρά των αντιδίκων. Εάν εργαζόμαστε σε επιμέρους κλάδους ασφαλιστικών εταιρειών, διαπραγματευόμαστε με πελάτες και συνεργάτες ασφαλιστικούς δαμεσολαβητές, πόσο γρήγορα θα διεκπεραιωθούν οι υποθέσεις τους. Ακόμα και στην οικογένειά μας, διαπραγματευόμαστε με άλλα μέλη της, π.χ. με τα παιδιά μας, πού θα πάμε διακοπές, εάν θα μείνουμε λιγότερες ή περισσότερες ημέρες, εάν θα πάμε στο θέατρο, στον κινηματογράφο ή σε κάποιον αγώνα μπάσκετ ή σε κάποιον αγώνα ποδοσφαίρου και ούτω καθεξής. Επομένως, οι διαπραγματεύσεις είναι παντού, στην καθημερινότητά μας, στις συνήθειες και στη συμπεριφορά μας.

Πόσο σωστά και αποτελεσματικά διαπραγματευόμαστε; Κερδίζουμε ή χάνουμε; Χαιρόμαστε ή στεναχωρούμαστε; Κατακτούμε νίκες ή υφιστάμεθα ήττες; Η διαπραγματευτική μας ικανότητα είναι η δύναμη που καθορίζει την τελική έκβαση των απαντήσεων στα προηγούμενα ερωτήματα.

Το Σεμινάριο ανάπτυξης τεχνικών και μεθόδων διαπραγματεύσεων, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, 16:00-19:45, στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος), αναλύει το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, εξηγεί τους παράγοντες που το καθορίζουν, προτείνει τρόπους ενίσχυσης των διαπραγματευτικών μας ικανοτήτων και συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη μεθόδων και τεχνικών που μας ενδυναμώνουν και μας καθιστούν εξαιρετικά πιο αποτελεσματικούς στη δουλειά μας, στις σχέσεις μας με πελάτες, με συνεργάτες ή με προμηθευτές, αλλά και εξαιρετικά πιο ικανούς να διαχειριστούμε θέματα που μας απασχολούν στην εργασιακή μας ζωή, στην οικογένειά μας και στις ευρύτερες σχέσεις μας.

Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού σεμιναρίου έχουν ως εξής:

  1. Ψυχολογία της Συμπεριφοράς
  2. Ορισμοί Διαπραγμάτευσης και Πηγές Διαπραγματευτικής Δύναμης
  3. Διαπραγματευτικές «Παγίδες» και «Μύθοι»
  4. Συγκρούσεις και Στρατηγικές Διαχείρισης Συγκρούσεων
  5. Διαπραγματευτικές Στρατηγικές και Κριτήρια Επιλογής Κατάλληλου Διαπραγματευτικού Μίγματος
  6. Διαπραγματευτικοί Τρόποι, Τακτικές και Ελιγμοί
  7. Προετοιμασία Διαπραγμάτευσης
  8. Χαρακτηριστικά Καλού Διαπραγματευτή
  9. Διαπραγματευτικό Παίγνιο για Ανάπτυξη Δεξιοτήτων.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο εμπεριέχει σειρά workshops και ασκήσεων, προς τον σκοπό της καλύτερης δυνατής εμπέδωσης των διαπραγματευτικών τακτικών από τους σπουδαστές.  

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Αλέξης Κώτσαλος, προϊστάμενος του Τομέως Ζημιών Γενικών Κλάδων της Εθνικής Ασφαλιστικής, με μεταπτυχιακές σπουδές Στρατηγικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Staffordshire της Αγγλίας και σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διαπραγματεύσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Το σεμινάριο έχει τους ακόλουθους κύριους στόχους: 

  • Γνωριμία των σπουδαστών με τις θεμελιώδεις έννοιες των συγκρούσεων και των στρατηγικών διαπραγματεύσεων.
  • Ανάπτυξη διαπραγματευτικών δεξιοτήτων από την εκμάθηση των διαπραγματευτικών στρατηγικών και τακτικών, ή των διαφορετικών διαπραγματευτικών τύπων.
  • Επιλογή κατάλληλων στρατηγικών και μεθόδων για την επίτευξη του διαπραγματευτικού στόχου.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα είναι σε θέση να καταλάβουν και να εξηγήσουν τις αιτίες που οι χειρισμοί των διαπραγματεύσεων είναι επιτυχημένοι (ή μη) υπό διαφορετικές περιστάσεις και να εντοπίσουν διαπραγματευτικά σφάλματα ή παγίδες βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις διαπραγματευτικές δεξιότητές τους και ισχυροποιώντας, έτσι, την συγκριτική τους θέση στο εργασιακό τους περιβάλλον, αλλά και σε όλες τις πλευρές της κοινωνικής τους ζωής και της συμπεριφοράς τους. 

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως τις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ το κόστος συμμετοχής ξεκινά από 70 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής, στο αρχείο ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*