Το Βατικανό αναμένει τρομοκρατικό χτύπημα. Τι λέει η Ελβετική Φρουρά

της Ελενας Ερμείδου

Ο διοικητής της Ελβετικής Φρουράς του Βατικανό δηλώνει ότι είναι θέμα χρόνου να χτυπήσουν οι τρομοκράτες την Ρώμη, δηλώνοντας ότι το ανώτατο σώμα που προστατεύει τον Πάπα είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε είδους χτύπημα.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι το Βατικανό είναι πιθανός στόχος, τονίζοντας ότι έχουν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, κλείνοντας μεταξύ άλλων και τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Παντού σε όλη την Ευρώπη στα σημεία όπου βρίσκονται ναοί έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας. Εμπόδια έχουν τοποθετηθεί και στην είσοδο του Καθεδρικού της Κολωνίας ενώ, τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στην Δρέσδη μετά την παρουσίαση του Λουθηρανικού Ναού της πόλης σε βίντεο του ISIS.

Η Ελβετική Φρουρά στο Βατικανό ιδρύθηκε το 1506, και αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους στρατούς στο κόσμο. Εγγράφονται μόνο Ελβετοί τουλάχιστον για δύο χρόνια, και αυτοί όπως ορίζεται από το καταστατικό πρέπει να είναι ανύπαντροι, Καθολικοί και κάτω από 30 ετών.

Σημειώνεται ότι η περιουσία του Βατικανό και του Καθεδρικού του Αγίου Πέτρου είναι ασφαλισμένη σε πολλές εξειδικευμένες ασφαλιστικές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*