Εδόθη πυρ για τα InsurTech και FinTech

της Ελενας Ερμείδου

Στο παιχνίδι με τα InsurTech θα υπάρξουν νικητές και χαμένοι τόσο από το χώρο της τεχνολογίας όσο και από τον χώρο των (αντ)ασφαλειών. Το μόνο που αυτή την στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι ασφάλειες και τεχνολογία έρχονται κάθε ημέρα όλο και πιο κοντά. Πρωταρχικός τους στόχος είναι να βελτιώσουν τις δομές λειτουργίας των, και να επιτύχουν να δώσουν προηγμένα ασφαλιστικά προϊόντα στους ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CEO της Munich Re, Torsten Jeworrek τα InsurTech και τα FinTech δεν θα καταφέρουν να εξαλείψουν τελείως τον κίνδυνο, ούτε ακόμα και να διασπάσουν τελείως την αγορά. Ωστόσο, ο ίδιος τονίζει ότι υπάρχουν μοντέλα πλατφόρμων για ιδιώτες και μοντέλα για την παροχή υπηρεσιών προς καταναλωτές που θα πρέπει οι αντασφαλιστές να είναι ενημερωμένοι και να τα προωθήσουν.

Από την πλευρά του ο Joachim Wenning Πρόεδρος του ΔΣ της Munich Re εξηγεί ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα έχει αντίκτυπο σε όλο το κλάδο σε κάποιο βαθμό, συμπληρώνοντας ότι οι αντασφαλιστές αναμένουν την ευκαιρία ώστε να μπουν στην διαδικασία εξαγορών νεοφυών FinTech ή InsurTech και να δώσουν ρυθμό στην ανάπτυξη του κλάδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*