Απεβίωσε ο Μιλτιάδης Σταθόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής

Την απώλεια του Μιλτιάδη Σταθόπουλου, επί σειρά ετών μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου η εταιρεία.

«Με βαθιά λύπη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής ανακοινώνει την απώλεια του Μιλτιάδη Σταθόπουλου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας επί σειρά ετών. Ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα του νομικού κόσμου της χώρας. Με την πολύτιμη πείρα του και την ουσιαστική του παρουσία συνέβαλε σημαντικά στη διαχείριση πολλών κρίσιμων θεμάτων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τόσο τη λύπη του για την απώλεια ενός τόσο πολύτιμου και αγαπητού συναδέλφου όσο και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.»

Ο Μιλτιάδης Σταθόπουλος ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών στην Εθνική Τράπεζα τον Φεβρουάριο του 2010, ενώ τον Ιούλιο του 2012 Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών και Εταιρικής Διακυβέρνησης. Ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας και παρίστατο στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ως νομικός παραστάτης.

Επιπλέον, διετέλεσε μέλος της Νομικής Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ιδρυτικό μέλος της Εταιρίας Τραπεζικού και Χρηματιστηριακού Δικαίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Συμμετείχε στο Νομικό Συμβούλιο της Τράπεζας, σε όλες τις Επιτροπές του Δ.Σ. (Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων, Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών, Διαχείρισης Κινδύνων, Στρατηγικής και Ελέγχου), καθώς και στις Επιτροπές Πιστοδοτήσεων και στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ήταν επίσης Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσεων και της Επιτροπής Διαφάνειας και Γνωστοποιήσεων, καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής για την Αποτροπή Ξεπλύματος Χρήματος και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.

Το 1995 ανέλαβε Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της τέως Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος έως τη συγχώνευσή της με την Εθνική Τράπεζα το 1998. Από το 1998 έως το 2010 διετέλεσε Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας, και για πολλά χρόνια Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της χρηματιστηριακής εταιρείας ΔΕΛΦΟΙ (θυγατρική της τέως ΕΚΤΕ).

Ο Μ. Σταθόπουλος ήταν κάτοχος πτυχίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δικηγόρος Αθηνών από το 1970. Γνωμοδοτήσεις και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα νομικά περιοδικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*