Πρωταθλήτρια στους CDOs η ασφαλιστική αγορά

Το υψηλότερο ποσοστό εταιρειών με CDOs (Chief Digital Officers) καταγράφει η ασφαλιστική αγορά έναντι όλων των υπολοίπων κλάδων της αγοράς, αναφέρει έρευνα που πραγματοποίησε η Strategy& για τη διείσδυση που έχουν οι ψηφιακοί ηγέτες στην επιχειρηματική κοινότητα.

Ειδικότερα, η έρευνα έδειξε ότι το 35% των ασφαλιστικών εταιρειών απασχολεί CDOs, προφανώς διότι οι ασφαλιστικοί όμιλοι προκειμένου να διαχειριστούν έναν τεράστιο όγκο ψηφιακού υλικού, αλλά και να διασφαλίσουν τα σχετικά αρχεία που εμπεριέχουν και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, επενδύουν σε στελέχη με εξειδικευμένη γνώση στις νέες τεχνολογίες.

Αμέσως μετά ακολουθεί ο κλάδος επικοινωνία, ΜΜΕ και ψυχαγωγία με 28% και οι κλάδοι τράπεζες και καταναλωτικά προϊόντα – λιανεμπόριο με 27% ο κάθε ένας.

Με 23% κλείνει την πρώτη πεντάδα ο κλάδος με τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών και ακολουθούν με 19% ο κλάδος με τα φαρμακευτικά και χημικά προϊόντα και με 15% η αυτοκινητοβιομηχανία και τα βαριά μηχανήματα.

Στον κλάδο μεταφορών και ταξιδιών οι CDOs έχουν διείσδυση 14%, στις εταιρείες τεχνολογίας 13%, ενώ η χαμηλότερη διείσδυση με 3% καταγράφεται στον κλάδο με τις πετρελαϊκές εταιρείες και τις εταιρείες φυσικού αερίου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*