αυτοκίνητα στον αυτοκινητόδρομο, οδήγηση

Ο τελικός λογαριασμός για τα ανασφάλιστα ΙΧ

457.000 οχήματα υπολογίζεται ότι βρίσκονται εκτός της βάσης με τα ασφαλισμένα οχήματα του κλάδου.

Στα 1.150.000 ήταν ο στόλος των ανασφάλιστων αρχές του έτους.

Περί τα 652.000 εκτιμάται ότι ασφαλίσθηκαν από τις αρχές του έτους, τα περισσότερα από τα οποία κοντά στις 14 Ιουλίου, οπότε έληξε η προθεσμία του Υπουργείου Οικονομίας για την επιβολή προστίμων.

Στη λίστα με τα ασφαλισμένα ΙΧ έχουν τελικά περιληφθεί 6.261.000 πινακίδες από 5.609.000 που ήταν στις αρχές του έτους.

Τα ανωτέρω στοιχεία αποτυπώνουν την τελική εικόνα σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα και το πώς μειώθηκε ο αριθμός τους μετά και τη θερινή… περιπέτεια με τις βάσεις δεδομένων της αγοράς και των συναρμόδιων υπουργείων, αλλά και την περίοδο χάριτος που έδωσε το ΥΠΟΙΚ.

Πλέον χωρίς σήμα ασφάλισης παραμένουν 457.000 οχήματα. Πρόκειται για νούμερο το οποίο προέκυψε μετά τις εσπευσμένες εγγραφές ανασφάλιστων στα πελατολόγια των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και τις διορθώσεις στοιχείων στις οποίες προέβησαν κάτοχοι ΙΧ που είχαν διαπιστώσει ότι δεδομένα που τους αφορούσαν δεν είχαν περαστεί ορθά στις λίστες των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών.

Τώρα μένει να φανεί τι θα πράξει η κυβέρνηση με τους κατόχους ΙΧ που επιμένουν να παραμένουν ανασφάλιστοι. Πότε δηλαδή θα γίνει η πρώτη διασταύρωση και κάθε πότε θα εκτελούνται οι επαναληπτικές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*