ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική η επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ στα σημεία των πυρκαγιών

“Πύρινα βέλη” κατά της κυβέρνησης εκτοξεύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), για την επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ στα σημεία όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, στο υποθετικό σενάριο, όμως, που τα πράγματα “στράβωναν” κανείς δεν γνωρίζει αν το ΕΚΑΒ θα μπορούσε να συνδράμει ουσιαστικά στο έργο των πυροσβεστών, εξαιτίας της έλλειψης οχημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νομό Αττικής το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου επιχειρούσαν 45-48 ασθενοφόρα πρωί/απόγευμα και μόλις 25-27 την νύχτα, ενώ 60 οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα με βλάβες.

“Ευτυχώς το ΕΚΑΒ δεν χρειάστηκε να επέμβει σε πολλά περιστατικά! Εάν χρειαζόταν να βγουν στην κίνηση επιπλέον διασώστες για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όπως έχει συμβεί κατά καιρούς, δεν θα ήταν δυνατό καθώς δεν θα είχαν οχήματα να εργαστούν” λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος“Δεν υπάρχει εφεδρικό ούτε για δείγμα εδώ και μήνες” προσθέτει.

Την ίδια ώρα, στη Μαγνησία τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου (12-15/8), 7 στα 10 ασθενοφόρα ήταν χαλασμένα. Τραγική η κατάσταση και στα Τρίκαλα όπου την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ήταν παροπλισμένα 8 στα 9 ασθενοφόρα. Ακόμη, στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, που καλύπτει τη  Ζάκυνθο και την Ηλεία όπου είχαμε μεγάλες πυρκαγιές, σε σύνολο 55 ασθενοφόρων οχημάτων επιχειρούν μόνο τα 25. Τα διαθέσιμα οχήματα καλύπτουν συνολικά πέντε νομούς (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας).

“Ο κος Πολάκης ας αφήσει την ενασχόλησή του με τους εμπρηστές, είναι δουλειά άλλων και ας ασχοληθεί να βελτιώσει τα του οίκου του, την επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ και της Δημόσιας Υγείας” τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. 

Καταγγέλλει, τέλος, ότι στο χωριό του πρωθυπουργού στην Άρτα ένας 55χρονος δρομέας έχασε τη ζωή του καθώς οι διοργανωτές και το ΕΚΑΒ δεν φρόντισαν για την παρουσία ασθενοφόρου καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του “Αθαμάνιου Δρόμου”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*