Ζητάτε ταξιδιωτική ασφάλιση σε τραπεζικό υπάλληλο; Προσέξτε τι σας προτείνει

της Ελενας Ερμείδου

Διατείνονται οι τράπεζες ότι έχουν πιστοποιημένους τραπεζικούς υπαλλήλους για να προτείνουν με αξιοπιστία ασφαλιστικές καλύψεις σε πελάτες τους.

Είναι έτσι;

Ζητώντας ταξιδιωτική ασφάλιση, υποκατάστημα μεγάλης ελληνικής τράπεζας που διατηρεί συνεργασίες με δύο μεγάλες ασφαλιστικές σου προτείνει πρόγραμμα ασφάλισης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών με την καταβολή μόνο 25 ευρώ το χρόνο!

Συνάδουν οι ανάγκες του ταξιδιώτη που επιζητά ταξιδιωτική ασφάλιση για τυχόν απώλεια αποσκευών, καθυστέρηση πτήσης, ακύρωση πτήσης, απρόοπτα ατυχήματα υγείας, επαναπατρισμό, ή και άλλες περισσότερο εξειδικευμένες καλύψεις, αν πρόκειται για επαγγελματικά ταξίδια;

Η ασφάλιση τραπεζικών καρτών, ή πορτοφολιού καλύπτει κλοπή ή απώλεια προσωπικών αντικειμένων με ταυτόχρονη κλοπή ή απώλεια πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών καθώς  και άλλες, πιο εξειδικευμένες καλύψεις όπως η απώλεια κινητού τηλεφώνου, για παράδειγμα.

Αρα, η απάντηση είναι όχι: οι ανάγκες του πελάτη που επιζητά ταξιδιωτική ασφάλιση δεν είναι ίδιες με τις ανάγκες του πελάτη που θέλει να ασφαλίσει το πορτοφόλι του, είτε βρίσκεται σε ταξίδι αναψυχής, είτε σε ταξίδι επαγγελματικό, είτε σε τίποτα από αυτά τα δύο.

Γιατί ο υπάλληλος της τράπεζας επιμένει για την αγορά της ασφάλισης που παρέχει η τράπεζα; είτε γιατί δεν γνωρίζει, είτε γιατί θέλει μόνο να πουλήσει.

Αλλο, βέβαια, αν η ταξιδιωτική ασφάλιση παρέχει δωρεάν την ασφάλιση τραπεζικών καρτών ή το αντίστροφο. Ο πελάτης θα πρέπει να είναι καλά ενημερωμένος για να θέσει την ερώτηση αυτή. Σε κάθε περίπτωση όμως, γνωρίζει δεν γνωρίζει ο πελάτης, ο πωλητής είναι υποχρεωμένος πριν από κάθε ερώτηση να ενημερώσει για τις παροχές και τις υποχρεώσεις του πελάτη και της ασφαλιστικής.

Τελικώς, στην περίπτωση που ο πελάτης αγοράσει κάτι που τελικά δεν είχε ανάγκη και βρεθεί να εγείρει αξιώσεις έναντι απρόσμενου συμβάντος κατά το ταξίδι του, η ασφαλιστική ή οι ασφαλιστικές θα είναι ζημιωμένες.

Είναι ενημερωμένοι λοιπόν οι τραπεζικοί υπάλληλοι σε ό,τι αφορά την πώληση κατάλληλων ασφαλιστικών προϊόντων, καλύπτουν τις ανάγκες του πελάτη, ποιοι οι στόχοι των πωλήσεων τους;

Τα συμπεράσμτα είναι δικά σας.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*