Ο εντοπισμός ανασφάλιστων οχημάτων πάει… διακοπές

Για τον Σεπτέμβριο και… βλέπουμε είναι το μήνυμα που έχουν λάβει στην ασφαλιστική αγορά από το Υπουργείο Οικονομικών σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.

Ανώτατα στελέχη του κλάδου αναφέρουν ότι ενώ από το υπουργείο υπήρξαν οι σχετικές πιέσεις και προειδοποιήσεις προς το κοινό ώστε έως τις 14 Ιουλίου να ασφαλιστούν όσοι ήθελαν να «προλάβουν» το πρόστιμα, συνέχεια στην όλη προσπάθεια δεν καταγράφηκε, με αποτέλεσμα οι ροές των ανασφάλιστων οχημάτων προς τις εταιρείες σχεδόν να διακοπούν.

Με άλλα λόγια, δεν έγινε η περιβόητη διασταύρωση στοιχείων μεταξύ των βάσεων δεδομένων του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Μεταφορών και της ασφαλιστικής αγοράς, προκειμένου να εντοπιστούν οι ανασφάλιστοι οδηγοί.

Κατά το υπουργείο δεν έχουν ακόμη λυθεί πολλά τεχνικά ζητήματα, ενώ κατά την αγορά το υπουργείο δεν θέλει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την επιβολή προστίμων σε μια περίοδο κατά την οποία οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.

Η τελευταία καταμέτρηση δείχνει, πάντως, ότι από την 1η Ιανουαρίου περί τις 650.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων κατέβαλαν το ασφάλιστρο προκειμένου να αποκτήσουν κάλυψη, όμως εκτός ασφαλισμένου στόλου υπολογίζεται ότι παραμένουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου ο ασφαλισμένος στόλος έφθασε τα 6,261 εκατομμύρια οχήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*