Εθνική Ασφαλιστική: To ανθρωποκεντρικό όραμα της καθορίζει κάθε δραστηριότητα

Αφιέρωμα ΕΚΕ, μέρος β’

*Επιμέλεια: Υποδιεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η Εθνική Ασφαλιστική, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της, υπηρετεί με συνέπεια το ανθρωποκεντρικό της όραμα, που καθορίζει κάθε της δραστηριότητα. Στη μεγαλύτερη και μακροβιότερη ασφαλιστική εταιρεία του τόπου, η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δεν είναι μια δράση που έμμεσα στοχεύει στην εταιρική προβολή.

Έχοντας συνδεθεί με την ιστορία του τόπου σε όλες τις κρίσιμες καμπές της σύγχρονης ιστορίας, η αίσθηση στην Εθνική Ασφαλιστική ότι η κοινωνική ευθύνη ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Αυτό βέβαια ισχύει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό σε δύσκολες περιόδους, όπως η σημερινή.

Γι’ αυτό έχουμε αναπτύξει μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων και δίνουμε το «παρών» σε κάθε κάλεσμα που ζητά τη στήριξή μας. Οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Εθνικής Ασφαλιστικής συμβαδίζουν με το όραμα και τις στρατηγικές της εταιρείας και εστιάζονται στους εξής τομείς:

Ιδιωτική Ασφάλιση και Οικονομία

Υποστήριξη οργανισμών και φορέων της ιδιωτικής ασφάλισης μέσα από την οικονομική ενίσχυση συνεδρίων και εκδηλώσεων, με στόχο την ενδυνάμωση της ασφαλιστικής συνείδησης στη χώρα μας.

Ανθρώπινο Δυναμικό

Με την πίστη ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα εξέλιξης της εταιρείας, η Εθνική Ασφαλιστική επενδύει σε αυτό, ενώ ταυτόχρονα παρέχει ένα βιώσιμο και ασφαλές περιβάλλον εργασίας.

Κοινωνία

Στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και συστηματική οικονομική ενίσχυση του έργου φορέων με αναγνωρισμένη κοινωνική δράση. Μία από τις σημαντικότερες δράσεις της εταιρείας το 2016 αποτελεί η οικονομική ενίσχυση της crowdfunding πλατφόρμας ACT4GREECE, μιας πρωτοβουλίας της Εθνικής Τράπεζας, η οποία αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο υποδοχής και υποστήριξης έργων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και οικονομία. Η Εθνική Ασφαλιστική, επιλέγοντας τον άξονα «Πρόνοια, Υγεία και Αλληλεγγύη» του προγράμματος, δώρισε 1 ευρώ για κάθε νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιό της στη δράση των «Γιατρών του Κόσμου», που παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Πολιτισμός/Αθλητισμός

Υποστήριξη φορέων που προάγουν τον πολιτισμό και την ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδους μέσω χορηγιών σε αθλητές, αθλητικές διοργανώσεις και γεγονότα.

Περιβάλλον

Σταθερή επιδίωξη της εταιρείας αποτελεί ο στόχος της μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. Παράλληλα, υποστηρίζει φορείς και συλλόγους που προάγουν την περιβαλλοντική συνείδηση.
Τέλος, στο κτήριο της Κοραή 4, το οποίο έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με μια από τις σημαντικότερες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η Εθνική Ασφαλιστική έχει την ευθύνη της μόνιμης λειτουργίας δύο ιδιαίτερων χώρων, που αντανακλούν την πίστη της στις αξίες της τέχνης και του πολιτισμού:

«Χώρος Ιστορικής Μνήμης 1941-1944»

Πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, έναν χώρο που μεταφέρει ζωντανή την ιστορική μνήμη από την περίοδο της Κατοχής στη σημερινή πραγματικότητα, και με ευθύνη της Εθνικής Ασφαλιστικής λειτουργεί ως μνημείο ανοιχτό στο κοινό.

Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

Ο Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» δημιουργήθηκε από την Εθνική Ασφαλιστική με στόχο να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Πρόκειται για έναν πολυδιάστατο χώρο, στο ισόγειο του οποίου πραγματοποιούνται εκθέσεις καλλιτεχνών χωρίς εμπορική εκμετάλλευση και στον πρώτο όροφο φιλοξενείται Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης.

Η Εθνική Ασφαλιστική, στα 126 χρόνια λειτουργία της, δεν έπαψε ποτέ να στέκεται δίπλα στο κοινωνικό σύνολο και να υλοποιεί ενέργειες στηρίζοντάς το και επιστρέφοντας σε αυτό ένα κομμάτι του «εαυτού της».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*