Από την παρουσίαση των ομάδων του Accelerator program στον Willem van Duin: στο στιγμιότυπο ο πρόεδρος Δ.Σ. της ACHMEA με τους Uco Vegter, επικεφαλής του Division International και πρόεδρο Δ.Σ. της INTERAMERICAN, και Γιάννη Καντώρο, διευθύνοντα σύμβουλο της INTERAMERICAN

Ανανέωση της εμπιστοσύνης των μετόχων στην INTERAMERICAN

Την καθιερωμένη, ετήσια επίσκεψή του στην INTERAMERICAN πραγματοποίησε στις αρχές Ιουλίου ο Willem van Duin, πρόεδρος της ACHMEA, μητρικής της ελληνικής εταιρείας, για ενημερωτική συνάντηση με τα ηγετικά στελέχη της INTERAMERICAN, μαζί με τους Michel Lamie, νέο CFO, και Robert Otto, από το Δ.Σ. της ACHMEA, καθώς και τον Uco Vegther, επικεφαλής του Διεθνούς Τομέα και προέδρου της INTERAMERICAN.

Τα στελέχη επισκόπησαν θέματα προτεραιότητας στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας και του μετασχηματισμού της εταιρείας. Ήταν η πρώτη συνάντηση του προέδρου και των στελεχών της ACHMEA με τη νέα ομάδα ηγεσίας της INTERAMERICAN, που χαρακτηρίζεται από την παρουσία νέων προσώπων σε κομβικές θέσεις: του Γιάννη Καντώρου, διευθύνοντος συμβούλου, του Besim Jawad, γενικού διευθυντή ασφαλιστικών εργασιών, και του Τάσου Ηλιακόπουλου, γενικού διευθυντή πωλήσεων και marketing.

Oι θεματικές παρουσιάσεις και συζητήσεις που αναπτύχθηκαν, αφορούσαν:

  • το ελληνικό οικονομικό τοπίο, την ελληνική ασφαλιστική αγορά και την INTERAMERICAN σήμερα
  • το νέο όραμα – τον προσανατολισμό και την επιχειρησιακή στρατηγική της εταιρείας
  • το μέλλον στην πράξη με παρουσίαση, από τις ομάδες του Accelerator Program της εταιρείας, παραδειγμάτων ανάπτυξης και υλοποίησης καλών ιδεών, καθώς και της εμπλοκής των ομάδων Agile, με γνώμονα την καινοτομία.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με συσκέψεις ομάδων για τους τομείς των ασφαλίσεων υγείας (W. van Duin, Γ. Καντώρος, Γ. Βελιώτης και η ομάδα υγείας), των γενικών ασφαλίσεων (R. Otto, Β. Jawad και η ομάδα των γενικών) και των οικονομικών (M. Lamie, M. Hargas και η ομάδα της γενικής διεύθυνσης οικονομικών). Καταληκτικά, ο Willem van Duin εξέφρασε και πάλι τη μακρόχρονη δέσμευση των μετόχων της ACHMEA για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα και τη σταθερή εμπιστοσύνη με την οποία η διοίκηση της μητρικής εταιρείας περιβάλλει τη διοίκηση της INTERAMERICAN, ενθαρρύνοντάς τη στην προσπάθεια υλοποίησης της αποστολής της να δημιουργεί για το πελατειακό κοινό της προϋποθέσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής, με περισσότερη ασφάλεια, διάρκεια και υψηλή φερεγγυότητα.

Ομάδα έργου για την υγεία, με τον πρόεδρο Δ.Σ. της ACHMEA Willem van Duin και τους Γιώργο Βελιώτη, γεν. διευθυντή ζωής & υγείας, και Besim Jawad, γεν. διευθυντή ασφαλιστικών εργασιών INTERAMERICAN

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο στον τομέα των εμπορικών δραστηριοτήτων, η INTERAMERICAN φιλοδοξεί έως και το 2022 να ξεπεράσει, σε ετήσια βάση, την παραγωγή των 500 εκατ. σε μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, επιτυγχάνοντας αύξηση του μεριδίου αγοράς σε όλους τους τομείς ασφάλισης: στην υγεία, στη ζωή, στον κλάδο οχημάτων και στους λοιπούς κλάδους γενικών ασφαλίσεων. Επίσης, η εταιρεία στοχεύει εντός της πενταετίας να διπλασιάσει τους ενεργούς συνεργάτες του δικτύου πωλήσεων tied agency, υλοποιώντας το σχέδιο ανάπτυξης Genesis.

Σε οικονομικό επίπεδο, η INTERAMERICAN στοχεύει έως και το 2022 να επιτύχει σημαντική αύξηση κερδών προ φόρων, βασιζόμενη κυρίως στο ποσοστό συνδυασμού κερδών των κλάδων ασφάλισης υγείας και οχημάτων, περιορίζοντας περισσότερο τα έξοδα διαχείρισης εκτός κλάδων ζωής και υγείας με περαιτέρω αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού και δημιουργώντας νέο επιχειρηματικό περιθώριο κέρδους στον κλάδο ζωής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*