eq vs iq, συναισθηματική νοημοσύνη, ενσυναίσθηση, σεμινάριο ΕΙΑΣ

Σεμινάριο ΕΙΑΣ: Συναισθηματική νοημοσύνη & ενσυναίσθηση

Πόσο καλά αντιλαμβανόμαστε το εργασιακό περιβάλλον μας και τον ευρύτερο περίγυρο μας; Πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας, τους πελάτες μας και τους συνεργάτες μας; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα απαντά το 8ωρο σεμινάριο «Συναισθηματική νοημοσύνη & ενσυναίσθηση», που θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος) 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2017, 16.00-19.45.

Η συναισθηματική νοημοσύνη και η ιδιότητα της ενσυναίσθησης μας βοηθούν να απαντήσουμε σωστά στα προηγούμενα ερωτήματα και να ισχυροποιήσουμε τις δυνατότητες μας να αντιλαμβανόμαστε τον ψυχικό μας κόσμο και τον ψυχικό κόσμο των συνανθρώπων μας, των συναδέλφων μας, των συνεργατών μας και των πελατών μας. Ουσιαστικά, συνιστούν παράγοντες θετικής σκέψης, ανάπτυξης ηγεσίας και ενίσχυσης των ατομικών μας δυνάμεων, που τείνουν να μας οδηγούν με ασφάλεια σε καλές ισορροπίες επιτυχίας, αυτεπίγνωσης, αυτοπραγμάτωσης (self actualization) και αυτοβελτίωσης.

Το σεμινάριο του ΕΙΑΣ αναλύει τις έννοιες της συναισθηματικής νοημοσύνης και της ενσυναίσθησης, αναπτύσσει τα πεδία εφαρμογής τους και προβάλλει τον ρόλο τους σε κύριους τομείς της ανθρώπινης ζωής και συμπεριφοράς ως εξής:

  • ικανότητα να συναισθανόμαστε τον περίγυρο μας, τα μέλη της οικογένειας μας, τους πελάτες μας, τους συναδέλφους και τους συνεργάτες μας
  • δυνατότητα να ενεργούμε και να αντιδρούμε με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ωριμότητα
  • αξιοποίηση των «δυνάμεων» της επιμονής, της αντοχής και της καλώς εννοούμενης υπομονής
  • σωστή και δημιουργική αντιμετώπιση των συνθηκών αλλαγής ή δυσκολίας
  • έλεγχος καταστάσεων άγχους, τάσεων παρορμητισμού και ψυχολογικών μεταπτώσεων
  • ρύθμιση, κατά τρόπο θετικό, γόνιμο και δημιουργικό της διάθεσής μας
  • διαμόρφωση στάσεων αυθόρμητων στάσεων αισιοδοξίας και αίσθησης προόδου και επιτυχίας.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Σπύρος Λευθεριώτης, σύμβουλος ανάπτυξης ανθρωπίνων πόρων, με υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία στους τομείς επικοινωνίας και διοίκησης πωλήσεων, ενώ guest speaker είναι η Ράνια Τσάβαλου, εργασιακή ψυχολόγος με σημαντική εξειδίκευση στο θέμα του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε διοικητικούς υπαλλήλους και στελέχη που επιθυμούν να λειτουργούν σωστά σε απαιτητικά περιβάλλοντα εργασίας, να τα επηρεάζουν θετικά και να διαμορφώνουν άριστες συνθήκες συνεργασίας, συνεργιών και team belongingness. Επίσης, απευθύνεται σε υπαλλήλους, στελέχη και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να διαχειρίζονται ακόμη πιο σωστά και να αναπτύσσουν ακόμη πιο πολύ τις πιο αποδοτικές και υγιείς σχέσεις με τους συναδέλφους, τους υφισταμένους, τους προϊσταμένους, τους πελάτες και τους συνεργάτες τους.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ το κόστος συμμετοχής ξεκινά από 70 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής στο αρχείο ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ & ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ_11 & 12_9_2017_v2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*