Επιστροφή Θεοδοσιάδη στο τιμόνι του ΠΦΣ – Δηλώσεις στο Virus

Στη συγκρότηση νέου ΔΣ, περίπου ένα μήνα μετά τις εκλογές του κλάδου, προχώρησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), το τιμόνι του οποίου αναλαμβάνει και πάλι ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης, επικεφαλής του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

«Μας περιμένει πολλή δουλειά. Έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα στον κλάδο. Οι φαρμακοποιοί είναι στο καναβάτσο χτυπημένοι και από την τρόικα και από τις ελληνικές αρχές και αυτό αυξάνει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας», δήλωσε στο Virus ο κ. Θεοδοσιάδης.

 «Αλλά δεν μας φοβίζει ο όγκος των προβλημάτων. Βασιζόμαστε στη στήριξη των φαρμακοποιών. Απευθύναμε κάλεσμα συστράτευσης προς όλα τα μέλη του ΔΣ γιατί πιστεύουμε ότι με ενωτική δράση και συνεργατικό πνεύμα θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και όταν αποχωρήσουμε θα αφήσουμε τον κλάδο σε καλύτερη κατάσταση από όταν τον παραλάβαμε», προσέθεσε ο νέος πρόεδρος του ΠΦΣ.

Ο νέος πρόεδρος εξελέγη με 9 ψήφους σε σύνολο 15 μελών, μετά από συνεργασία των συνδυασμών ΑΕΣΠ και «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το φαρμακείο του αύριο», η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συνδιοίκηση του ΠΦΣ με ισόχρονη εναλλαγή στη θέση του Προέδρου, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις του Προεδρείου. Δηλαδή, σε 18 μήνες θα γίνει μια εναλλαγή των προσώπων στο ΔΣ.

«Αποφασισμένοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και βέβαιοι ότι η όποια παράταση μη συγκρότησης Προεδρείου στον ΠΦΣ θα αποτελούσε μια λανθασμένη επιλογή, επακόλουθο της οποίας θα ήταν η ανεπιτυχής ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και των στόχων μας, καθώς και η επιδείνωση περαιτέρω της αγωνίας του ανυπεράσπιστου σήμερα φαρμακοποιού, προχωρούμε στην επίσημη και υπεύθυνη εκπροσώπηση του κλάδου το ταχύτερο δυνατόν», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΦΣ, που υπογράφουν οι δύο παρατάξεις.

Στόχος τόσο του νέου προέδρου όσο και της συνεργασίας των δύο συνδυασμών είναι η αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων του κλάδου, με αιχμή τις καθυστερήσεις στις πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ για τις υποβολές των αναλώσιμων ιατροτεχνολογικών υλικών.

«Από αύριο κιόλας, όλοι μαζί, ξεκινάμε τον κοινό αγώνα και τις κοινές προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, που είναι πολλά και οξυμένα. Για την επίλυσή τους χρειάζεται η συμβολή όλων και στην προσπάθεια αυτή ουδείς περισσεύει», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Θεοδοσιάδης.

Ο κ. Θεοδοσιάδης προσδιόρισε τους βασικούς άξονες των δράσεων του ΠΦΣ που είναι:

–   η οικονομική επιβίωση του φαρμακείου
–   η προστασία του από επιχειρηματικά, εξωφαρμακευτικά κέντρα
–   η συμπόρευση και συνεργασία με το συνεταιριστικό κίνημα
–   η διαδικασία διαρκούς επιστημονικής αναβάθμισης του φαρμακοποιού και
–   η  καταξίωσή του ως φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συλλόγου του ΠΦΣ είναι:
Προέδρος, Κυριάκος Θεοδοσιάδης (9 ψήφοι)
Α΄ Αντιπρόεδρος, Απόστολος Βαλτάς (10 ψήφοι)
Β΄ Αντιπρόεδρος, Αθανάσιος Παπαθανάσης (9 ψήφοι)
Γ΄ Αντιπρόεδρος, Κούβαρης Κωνσταντίνος (9 ψήφοι)
Γενικός Γραμματέας, Σεραφείμ Ζήκας (10 ψήφοι)
Αναπλ. Γραμματέας, Τσαπέκος Αλέξανδρος (10 ψήφοι)
Ταμίας : Παπαπούλιος Ιωάννης (9 ψήφοι)
Μέλη: Στέλιος Καλογερόπουλος, Πολυχρόνης Συμεωνίδης, Ιωάννης Μακρυγιάννης, Ιωάννης Τσικανδηλάκης, Πέτρος
Ραράκος, Ηλίας Χαλιγιάννης, Ιωάννης Δαγρές, Ιωάννης Καβαλάρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*