Μετωπική σύγκρουση Δικαιοσύνης – Κυβέρνησης

Το φυτίλι άναψαν οι δημόσιες τοποθετήσεις και αναρτήσεις κυβερνητικών στελεχών οι οποίες επικρίνουν τις δικαστικές αποφάσεις και ενέργειες, με αποτέλεσμα οι σχέσεις της κυβέρνησης με το δικαστικό σώμα να δοκιμάζονται, σήμερα σκληρά.

Οι δικαστικές Ενώσεις όλων των κλάδων της δικαιοσύνης αντιδρούν στις ανακοινώσεις υψηλών τόνων των κυβερνητικών στελεχών, θέτοντας μετά από όλα αυτά θέμα προστασίας της δημοκρατίας και θεσμών. Μεταξύ άλλων δεν μπορεί σε μία δημοκρατική χώρα η κυβέρνηση να επιτίθεται κατά των δημοκρατικών θεσμών και κατά της ολομέλειας των ανωτάτων δικαστηρίων.  Οι δικαστικές ενώσεις καταγγέλλουν επίσης και τις προσπάθειες απαξίωσης της δικαιοσύνης και των δικαστικών λειτουργιών. Πρόσφατα δε, ο πρόεδρος της Ενωσεων Δικαστών & Εισαγγελέων τόνισε πώς «νομοθετούν εκτός πλαισίου του Συντάγματος και ότι τα δικαστήρια είναι αναγκασμένα να ακυρώσουν τις επιλογές αυτές».

H Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δε, σε πρόσφατη ανακοίνωση της κρούει των κώδωνα του κινδύνου για άλλη μία φορά παραλληλίζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα με την κατάσταση στην Τουρκία, ενώ εκφράζεται με δριμύτητα κατά «δημοσιογράφων»-έμμισθων κονδυλοφόρων, όπως τους χαρακτηρίζει:

«Στην απόπειρα ελέγχου και υποταγής της Δικαιοσύνης, χρησιμοποίησαν από τότε τους πιο βρώμικους μηχανισμούς που διαθέτει το Κράτος: το παρακράτος ευτυχώς ελάχιστων διαθέσιμων “δημοσιογράφων” – έμμισθων κονδυλοφόρων. Στόχος έγινε χτες ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, «που σήκωσε μεγάλο βάρος της ανυποχώρητης μάχης της Ένωσης για την Δικαστική Ανεξαρτησία και την Δημοκρατία, με έωλες και ανυπόστατες λασπολογίες».

Ελ. Ερμ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*