Εκπαίδευση A΄ Βοηθειών από την INTERAMERICAN

Στο πλαίσιο του Συμφώνου που έχουν υπογράψει η INTERAMERICAN και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών εκ μέρους της εταιρείας Βοήθειας του ασφαλιστικού ομίλου προς τον οργανισμό, εξειδικευμένοι διασώστες της INTERAMERICAN παρείχαν εθελοντικά εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στους εργαζομένους δύο Ξενώνων των Παιδικών Χωριών.

Περίπου 40 εργαζόμενοι στους δύο Ξενώνες: παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, γυμναστές, εκπαιδευτικοί, μάγειροι, δικηγόροι, διερμηνείς, συμμετείχαν στις δύο ημερίδες, που οργανώθηκαν από την εταιρεία και τα Παιδικά Χωριά SOS στις 6 Ιουνίου και 13 Ιουλίου.

Οι Ξενώνες, που βρίσκονται στην Αθήνα στην περιοχή της Κυψέλης, φιλοξενούν περί τους 50 ανήλικους πρόσφυγες. Καθώς τα προβλήματα υγείας που απασχολούν τα φιλοξενούμενα παιδιά συχνά χρήζουν αντιμετώπισης με παροχή άμεσης βοήθειας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της INTERAMERICAN περιλάμβανε επίδειξη σχετικών πρακτικών.

Η στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων αποτελεί νέα δραστηριότητα των Παιδικών Χωριών SOS, δεδομένου ότι το φαινόμενο κατά την περίοδο του μεγάλου προσφυγικού ρεύματος προς τη χώρα μας έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και τα ασυνόδευτα παιδιά εκτίθενται σε πολλούς κινδύνους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*