Online πλατφόρμα ασφάλισης drones από την HDI

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Μια νέα online πλατφόρμα για την ασφάλιση drones παρουσίασε στις 12 Ιουλίου η HDI, θυγατρική του γερμανικού ασφαλιστικού ομίλου Talanx, στην οικογένεια του οποίου ανήκει και η αντασφαλιστική Hannover Re.

Στη Γερμανία, οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί drones -για εμπορική η ιδιωτική χρήση- υποχρεούται να έχει ασφαλιστική κάλυψη. Εάν ένα drone καταπέσει και προκαλέσει καταστροφή περιουσίας ή τραυματισμό, ο ιδιοκτήτης / χειριστής του φέρει ευθύνη, ακόμα και εάν δεν αποδειχθεί αμέλεια ή σφάλμα. Σύμφωνα με στοιχεία των γερμανικών αρχών, τα περιστατικά με εμπλοκή drones πενταπλασιάστηκαν πέρυσι σε σχέση με το 2015.  Στο πλαίσιο αυτό, η πλατφόρμα της HDI  επιτρέπει την ασφάλιση drones για μικρά χρονικά διαστήματα.

Τα drones χρησιμοποιούνται ευρέως για ερευνητικούς σκοπούς, για την παρακολούθηση εργοστασίων, αγωγών και γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, για υπηρεσίες logistics, καθώς και για φωτογραφίσεις και κινηματογραφίσεις. Εχουν πλέον πολλές εφαρμογές στο εμπόριο και τη βιομηχανία. «Η ζήτηση για τις ασφαλιστικές λύσεις για drone που προσφέρουμε έχει αυξηθεί κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες», σχολίασε ο Alexander Malik, ειδικός σε θέματα ασφαλίσεων στον κλάδο αερομεταφορών της HDI Global. «Για τον λόγο αυτό, αναπτύξαμε ένα portal ώστε να επιτρέψουμε στους πελάτες μας να αποκτήσουν online ασφαλιστική κάλυψη για τα drones τους.»

Οι ειδικοί υπολογίζουν πως υπάρχουν περίπου 400.000 «ενεργά» drones στη Γερμανία και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας εκτιμά ότι ο αριθμός τους θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο έως το 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*