Πόσα αυτοκίνητα ασφαλίστηκαν μέχρι σήμερα;

Άρχισε να αποδίδει καρπούς η προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τον εντοπισμό και την ασφάλιση των ανασφάλιστων οχημάτων.

 Η προθεσμία για την έκδοση ασφαλιστηρίων συμβολαίων έως τις 14 του μηνός χωρίς την επιβολή προστίμου, φαίνεται ότι κινητοποίησε όσους επέμεναν να κυκλοφορούν ανασφάλιστοι, καθότι τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για το μήνα Ιούνιο που έχει στη διάθεσή του το IW δείχνουν ότι μόνο κατά το μήνα αυτό ασφαλίσθηκαν πάνω από 260.000 οχήματα, ενώ από τις αρχές του έτους τα ασφαλισμένα ΙΧ και δίκυκλα αυξήθηκαν συνολικά κατά 409.000.

 Πλέον, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, ο στόλος με τα ασφαλισμένα οχήματα για πρώτη φορά ξεπέρασε τα 6 εκατ. αφού έφθασε τα 6,020 εκατ., ενώ εφόσον λήξει μέχρι αύριο Παρασκευή η προθεσμία ασφάλισης, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων θα φθάσει περίπου τα 6,5 εκατ.

 Ειδικότερα, τονίζεται ότι τις ημέρες αυτές το υπουργείο Οικονομικών θα αποστείλει e-mails σε περίπου 300.000 κατόχους ΙΧ για τα οποία έχει διαπιστωθεί η ανάγκη διόρθωσης των στοιχειών τους ώστε στη συνέχεια να εξακριβωθεί το κατά πόσο είναι ανασφάλιστα ή όχι. Αν λοιπόν εξαιρεθούν αυτά από τη λίστα με τα περίπου 1,1 εκατ. ανασφάλιστα, καθώς και όσα ασφαλίσθηκαν έως σήμερα, τότε απομένουν περίπου 450.000 να ασφαλιστούν μέσα στο μήνα.

 Μένει τώρα όλα τα ανωτέρω να επιβεβαιωθούν και από τις μετρήσεις της ΕΑΕΕ, ώστε να κλείσει ο πρώτος κύκλος ελέγχων για την επίλυση του εν λόγω ζητήματος, ενώ όπως σημειώνουν στελέχη του κλάδου για την επιτυχία του μέτρου θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το υπουργείο να επαναλαμβάνει τους ελέγχους, επιβάλλοντας πρόστιμα σε όσους κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*