Πιστοποιήσεις για νεαρούς μεσολαβητές από τον όμιλο ARAG

Πέραν από τις σχολικές τους υποχρεώσεις, καθήκον τους είναι επιπλέον να επιλύουν διαφορές και να προωθούν την ανάπτυξη θετικών διαπροσωπικών σχέσεων στο σχολείο τους. Ο λόγος για 23 νεαρούς μαθητές-μεσολαβητές οι οποίοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα εκπαίδευσής τους στο Heinrich-Heine Gymnasium στο Bottrop της Γερμανίας και τιμήθηκαν από τον όμιλο ARAG, λαμβάνοντας ένα σημαντικό βραβείο για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Επίλυση των διαφορών στα σχολεία» που γίνεται υπό την αιγίδα του ομίλου ARAG σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας της Γερμανίας.

Οι μαθητές πέρασαν περισσότερους από έξι μήνες μαθαίνοντας για τις αιτίες των διαφορών, πως αυτές γεννιούνται και τεχνικές συμβουλευτικής και επίλυσης των διαφορών.

« Έχουμε ήδη βρεθεί αντιμέτωποι με πολλές καταστάσεις, στις οποίες ήμασταν σε θέση να βοηθήσουμε και να μεσολαβήσουμε για να βρεθεί μία λύση » αναφέρουν χαρακτηριστικά ο Deylen και η Maja 14 ετών.

Το γυμνάσιο στο Munster της Γερμανίας αποτέλεσε το πρώτο σχολείο που συμμετείχε στο πρόγραμμα του ομίλου ARAG για την επίλυση των διαφορών στα σχολεία, το οποίο περιλάμβανε την εκπαίδευση 23 μαθητών ηλικίας 14 και 15 ετών και οι οποίοι με την σειρά τους έλαβαν πιστοποίηση μεσολαβητή σε μία ιδιαίτερη τιμητική τελετή στον πύργο της ARAG στο Ντίσελντορφ.

Στο συγκεκριμένο σχολείο είχε προηγηθεί επιπλέον εκπαίδευση τεσσάρων καθηγητών από ειδικούς πιστοποιημένους μεσολαβητές στα πλαίσια του προγράμματος της ARAG.

Στην τελετή επιβράβευσης, ο πρόεδρος της ARAG Dr.Paul Otto Fassbender μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «αυτοί οι νεαροί μεσολαβητές με τις αξιοσημείωτες προσπάθειές τους μπορούν να συνεισφέρουν στην βελτίωση του κοινωνικού κλίματος στα σχολεία»

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας της Γερμανίας, οι οποίοι ευχαρίστησαν με τη σειρά τους καθηγητές και μαθητές γι’ αυτή τους την προσπάθεια τονίζοντας ότι « υποστηρίξαμε ένθερμα το συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεσμευόμαστε για τη διεύρυνσή του σε περισσότερα σχολεία της χώρας »

Οι νεαροί μεσολαβητές μετά την πιστοποίησή τους είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους στα σχολεία τους, αλλά η εκπαίδευσή τους δεν σταματά εδώ. Με το πέρας της εκδήλωσης συμμετείχαν σε ειδικό εργαστήριο που διοργανώθηκε από παιδοψυχολόγους στις εγκαταστάσεις της ARAG με θέμα «Επικοινωνούμε, δεν χρησιμοποιούμε βία» .

Συγχαρητήρια σε όλους!

 

(Τα παραπάνω αποτελούν αναδημοσίευση και ελληνική μετάφραση από το ARAG JOURNAL τεύχος 01/2017).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*