Moody’s: Τι λέει στην έκθεση της για ΕΤΕ και Εθνική Ασφαλιστική

Θετικό πιστωτικό γεγονός για την Εθνική Τράπεζα χαρακτηρίζει την πώληση του 75%  της  Εθνικής Ασφαλιστικής αντί του ποσού των 718,3 εκατ. ευρώ ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, σύμφωνα με τις ενέργειες που προέβλεπε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Η Moody’s τονίζει στην έκθεση της ότι η πώληση της ασφαλιστικής θα ενισχύσει τον δείκτη κεφαλαίων CET1 της τράπεζας κατά περίπου 110 μονάδες βάσης και η τράπεζα θα καταφέρει να απεξαρτηθεί από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας ELA συντομότερα από ότι οι άλλες τράπεζες μέσα στους επόμενους 12 – 18 μήνες.

Βάσει των όρων της πώλησης η  Εθνική Τράπεζα διατηρεί μερίδιο 25% στην Εθνική Ασφαλιστική, μέσα από το οποίο θα αντλήσει ευκαιρίες ώστε να προβεί σε νέα συνεργασία με την EXIN Financial Services.

Καθώς πολλά είχα λεχθεί, σημειώνεται η πώληση εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει συμφωνήσει η διοίκηση της τηε ΕΤΕ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το σχέδιο προβλέπει την πώληση των μη τραπεζικών θυγατρικών, καθώς και όλων των δραστηριοτήτων εξωτερικού και την επικέντρωση στις εγχώριες τραπεζικές δραστηριότητες.

Ελ. Ε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*