Δ. Λύχρου: Ζητούμενο η ισότιμη εποπτεία για όλα τα δίκτυα

της Ελενας Ερμείδου

Την ισότιμη εποπτεία για όλα τα δίκτυα διανομής ζήτησε, μεταξύ άλλων από το βήμα του 10ου Insurance Conference η Πρόεδρος της ΕΑΔΕ Δήμητρα Λύχρου, αναφερόμενη στα θέματα που απασχολούν το διάστημα αυτό το κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Η κα Λύχρου, μιλώντας για την Οδηγία IDD, η οποία προστατεύει τον καταναλωτή έκανε λόγο για την ανάγκη αποφυγής σύγκρουσης συμφερόντων κατά την εφαρμογή της, παράλληλα, ζήτησε την ισότιμη εποπτεία όλων των δικτύων διανομής και οι κυρώσεις να είναι ίδιες προς όλους.

Κατά την ομιλία της η κα Λύχρου εστίασε στην πολυπλοκότητα των κανονισμών και το υψηλό κόστος που απαιτείται για την προσαρμογή του κλάδου, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας  Ηλεκτρονικών Μητρών για την πάταξη των μαύρων κωδικών.

 Τέλος, αγγίζοντας το θέμα το οποίο έχει πλήξει βαρύτατα το ασφαλιστικό σύστημα και την ανάπτυξη έκανε λόγο για τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες επιβλήθηκαν βίαια χωρίς να παταχτεί η φοροδιαφυγή και χωρίς να έχει γίνει ουδεμία αναλογιστική μελέτη πριν την εφαρμογή των.

Απαντώντας στα προβλήματα που έχουν προκληθεί από βίαιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες επεσήμανε  την ανάγκη της ασφάλειας, συμπληρώνοντας ότι η ανάγκη αυτή είναι πολύ μεγάλη σήμερα, και η  αγορά πρέπει να βρει τρόπους να καλύψει τις νέες απαιτήσει και να ακολουθήσει το προφίλ του καταναλωτή.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*