Παραδείγματα-υπολογισμοί και προϊόντα ιδιωτικών συντάξεων

Αφιέρωμα συντάξεις μέρος ε’

του Νίκου Σακελλαρίου

 ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

 Παρά τις σημαντικές αλλαγές στο ασφαλιστικό τοπίο της χώρας και την αβεβαιότητα που επικρατεί όσον αφορά τα μελλοντικά εισοδήματα, εσείς μπορείτε να πάρετε το μέλλον στα χέρια σας και να φροντίσετε γι’ αυτό όσο είναι νωρίς, εξασφαλίζοντας ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο και μετά τη συνταξιοδότησή σας.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι Έλληνες συνειδητοποιούν ότι τα συνταξιοδοτικά προγράμματα της ιδιωτικής ασφάλισης θα τους επιτρέψουν να χαρούν τη ζωή τότε ακριβώς που θα έχουν στη διάθεσή τους τον πολυπόθητο χρόνο. Η Εθνική Ασφαλιστική, κατανοώντας απόλυτα τις οικονομικές συνθήκες και τις απαιτήσεις τού σήμερα αλλά και τις ανησυχίες για το αύριο, σχεδιάζει και προσφέρει λύσεις σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται πραγματικά για την κάλυψη των συνταξιοδοτικών του αναγκών.

Με τα συνταξιοδοτικά προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής εξασφαλίζετε μια καλύτερη ζωή, γιατί μπορείτε:

  • να διατηρήσετε ένα καλό βιοτικό επίπεδο ισοβίως, χωρίς να αλλάξετε συνήθειες και τρόπο ζωής όταν συνταξιοδοτηθείτε,
  • να προγραμματίσετε το μέλλον σας σήμερα,
  • να εξασφαλίσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα,
  • να αυξήσετε τις απολαβές σας συμμετέχοντας σε επιπλέον αποδόσεις,
  • να έχετε σύνταξη και σε σύντομο χρονικό διάστημα,
  • να επιλέξετε εσείς πώς θα καταβάλλετε τα ασφάλιστρά σας, το επιθυμητό ποσό μηνιαίας σύνταξης και την ηλικίας έναρξης καταβολής της σύνταξης (άνω των 50),
  • να επιλέξετε ένα από τα πρωτοποριακά προγράμματα που ανταποκρίνονται ακριβώς στα νέα δεδομένα της εποχής.

Γνωρίστε τα συνταξιοδοτικά προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής Εθνική Σύνταξη και Safe Income:

Εθνική Σύνταξη

Στην έναρξη του προγράμματος επιλέγετε το ύψος του ασφαλίστρου που θα καταβάλλετε κάθε χρόνο, προκειμένου να εξασφαλίσετε το εγγυημένο από σήμερα ποσό της μηνιαίας σύνταξής σας για 10, 15, 20 ή 25 χρόνια, ή το εγγυημένο εφάπαξ ποσό που επιθυμείτε να λάβετε στην ηλικία που εσείς θα ορίσετε. Παράλληλα, και πάντα ανάλογα με τις ανάγκες σας, επιλέγετε αν το ασφάλιστρο που θα καταβάλετε θα είναι σταθερό ή αναπροσαρμοζόμενο κάθε χρόνο.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ανάλογα με τις συγκυρίες και τις οικονομικές σας δυνατότητες, έχετε το πλεονέκτημα να ενισχύσετε τη μελλοντική εγγυημένη παροχή σας μέσω των έκτακτων καταβολών.

Στη λήξη του προγράμματος, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ διαφορετικών παροχών ανάλογα με τις τότε ανάγκες σας. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε το εγγυημένο ποσό της μηνιαίας σύνταξής σας για τη χρονική διάρκεια που εσείς επιθυμείτε ή το εγγυημένο εφάπαξ ποσό. Εναλλακτικά, επειδή τα δεδομένα της ζωής σας μπορεί να έχουν μεταβληθεί, το πρόγραμμα σάς δίνει την ευελιξία να επιλέξετε στη λήξη, σύμφωνα με τις μελλοντικές επιθυμίες σας, και άλλη μορφή σύνταξης (ισόβια σύνταξη, ισόβια σύνταξη με εγγυημένη περίοδο καταβολής 5 ή 10 έτη, ισόβια σύνταξη μεταβιβαζόμενη κατά 100% σε τρίτο πρόσωπο, κ.ά.).

Safe Income

Τα οφέλη που απολαμβάνετε με το Safe Income είναι τα εξής:

  • Εγγυημένη παροχή
  • Ευελιξία στην επιλογή του επιθυμητού ποσού της μηνιαίας σύνταξης, της περιόδου αναμονής έως την καταβολή της σύνταξης (με ελάχιστη διάρκεια ασφάλισης τα 10 έτη) και της ηλικίας έναρξης συνταξιοδότησης (με μέγιστη ηλικία τα 75).

Στην επιλογή της παροχής με δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφορετικών παροχών, ανάλογα με τις ανάγκες σας τη δεδομένη στιγμή:

  • Εφάπαξ ποσό, το οποίο αναγράφεται στο συμβόλαιο ή
  • Εγγυημένη μηνιαία σύνταξη για διάρκεια 5, 10, 15, 20 ή 25 έτη, το ποσό της οποίας επίσης αναγράφεται στο συμβόλαιο. Η επιλογή της διάρκειας γίνεται στη λήξη της ασφάλισης ανάλογα με τις τότε ανάγκες σας.

Εναλλακτικά, στη λήξη της ασφάλισης, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μία από τις παρακάτω μορφές σύνταξης:

  • Σύνταξη άλλης διάρκειας πέραν των 5, 10, 15, 20, 25 ετών
  • Σύνταξη συγκεκριμένου ποσού μέχρι εξάντλησης του κεφαλαίου
  • Ισόβια μηνιαία σύνταξη
  • Ισόβια μηνιαία σύνταξη με εγγυημένη περίοδο καταβολής 5 ή 10 έτη
  • Ισόβια μεταβιβαζόμενη κατά 100% σε αγαπημένο σας πρόσωπο
  • Εξασφάλιση των αγαπημένων σας προσώπων. Επιλογή καταβολής σύνταξης με εξασφαλισμένη εγγυημένη διάρκεια, που σας προσφέρει τη σιγουριά, ότι ακόμη κι αν σας συμβεί κάτι απρόοπτο, τα αγαπημένα σας πρόσωπα παραμένουν εξασφαλισμένα. Η μηνιαία σύνταξη θα συνεχίσει να καταβάλλεται σε αυτούς για όλη τη διάρκεια της εγγυημένης περιόδου που έχετε επιλέξει.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*