insurance europe logo

Τι δηλώνει η Insurance Europe για την Πανευρωπαϊκή Ατομική Σύνταξη

της Ελενας Ερμείδου

Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με απρόβλεπτες αλλαγές, καθώς μειώνεται ο αριθμός των εργαζομένων και αυξάνεται ο αριθμός των συνταξιούχων δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της Insurance Europe Michaela Koller αμέσως μετά την δημοσίευση των προτάσεων της ΕΕ για την Πανευρωπαϊκή Ατομική Σύνταξη, τονίζοντας ότι οι αλλαγές αυτές τροφοδοτούν αλλαγές στα κρατικά συνταξιοδοτικά συστήματα.

Ενας τρόπος, σύμφωνα με την Insurance Europe για να γίνουν τα συνταξιοδοτικά συστήματα περισσότερο βιώσιμα είναι μέσο της ενίσχυσης της ιδιωτικής αποταμίευση. Το νέο προϊόν για την Πανευρωπαϊκή Σύνταξη, τονίζει η Michaela Koler συμπληρώνει τα κενά των κρατικών συστημάτων καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει τα κράτη για να προστατέψουν τους πολίτες τους σε συνδυασμό με τα κίνητρα που δίνουν για την ενίσχυση της αποταμίευσης

Στο πιο ιδανικό σενάριο, το νέο αυτό προϊόν, παρατηρεί η ίδια,  έρχεται και βοηθά το κράτη που δεν έχουν ενισχύσει και δεν έχουν δώσει επιλογές για ιδιωτική σύνταξη. Επομένως, παρέχει και κίνητρα μείωσης του χάσματος που μπορεί να υπάρχει μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου συνταξιοδοτικού συστήματος.

Η Insurance Europe δηλώνει σύμφωνη με τα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος και τις διασφαλίσεις για την προστασία του κεφαλαίου. Επίσης,  συμφωνεί με την πρωτοβουλία της EE και τις προσπάθειες που καταβάλλει να δημιουργήσει ένα προϊόν που ενισχύει τις μακροπρόθεσμες αποταμιεύσεις, οι οποίες λειτουργούν θετικά προς την ανάπτυξη της οικονομίας και είναι ευθυγραμμισμένες με τους στόχους της αγοράς κεφαλαίων.Επίσης, η Insurance Europe  στηρίζει τις κινήσεις της ΕΕ προς την παροχή ολοκληρωμένων ψηφιοποιημένων πληροφοριών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει, δοθεί, συμπληρώνει η Insurance Europe  στο εποπτικό και νομικό πλαίσιο του προϊόντος, ώστε να  μπορεί να γίνει το προϊόν ελκυστικό προς τους ιδιώτες και να λειτουργήσει ως συμπληρωματική λύση στο συνταξιοδοτικό.
 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*